Artikel top billede

(Foto: Photo by William Iven on Unsplash)

I dag får du besked, hvis du er ramt af Facebook-læk

Mandag giver Facebook de brugere, hvis personlige data er blevet høstet af Cambridge Analytica, besked.

87 millioner brugere finder i dag ud af, om deres personlige data er en del af det store databrud, og om det været delt med den omdiskuterede virksomhed Cambridge Analytica. Det skriver The Guardian.

Er data blevet delt med Cambridge Analytica, vil brugeren modtage en detaljeret meddelelse i sit nyhedsfeed.

Alle de omkring 2,2 milliarder brugere på Facebook vil desuden modtage beskeden ”Protecting Your Information.” Denne besked vil indeholde et link med en oversigt over de apps, der er aktive, samt den information, som er blevet delt med den respektive app.

Man vil desuden have mulighed for at slukke apps individuelt eller skære tredjepartsadgang fra.

Mark Zuckerberg, CEO hos Facebook, skal blandt vidne foran kongressen i denne uge. Han har tidligere kaldt det en ”stor fejltagelse” ikke at tage virksomhedens brede ansvar alvorligt.

41.820 danskere er måske ramt

Ritzau har tidligere oplyst, at det skulle dreje sig om 41.820 danske Facebook-brugere, som kan have været en del af den store data-deling.

Der er dog kun syv danskere, som har downloadet den omdiskuterede app, som Cambridge Analytica har brugt til at høste data med.

Læs mere her: Facebook-data om 2,7 millioner EU-borgere er uretmæssigt blevet delt med Cambridge Analytica

På europæisk plan har EU-Kommissionen oplyst, at det skulle dreje sig om data på i alt 2,7 millioner brugere, der uretmæssigt er blevet delt med den kontroversielle virksomhed Cambridge Analytica.

En undersøgelse af, hvordan flere end 40.000 danskeres Facebookoplysninger kan være endt i hænderne på Cambridge Analytica, kommer ikke til at blive med Datatilsynet for bordende.

Datatilsynet kommer efter eget udsagn ikke til at gå ind i sagen, men henviser til deres engelske kollegaer, der er i fuld gang, og som har nedsat et team på 10 mand.

Læs mere her:Datatilsynet melder pas på at undersøge misbrug af danske Facebook-oplysninger




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere