Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Qualcomm siger nej til et af verdenshistoriens største opkøbs-tilbud: 825 milliarder kroner er alt for lidt

Det amerikanske chipselskab Broadcom bød i sidste uge knap 825 milliarder kroner for mobilprocessor-producenten Qualcomm. Nu siger Qualcomm nej til tilbuddet

Qualcomm er en af verdens absolut største chip-producenter med et fast greb på smartphone-universet med en markedsandel på 42 procent.

Næsten alle Android-telefoner i Vesten bortset fra Samsungs og Huaweis telefoner benytter Qualcomms Snapdragon-processorer.

Og netop derfor har Broadcom, en anden amerikansk chipproducent, som det går knap så godt for, budt hele 825 milliarder kroner for Qualcomm.

Det skete i sidste uge og blev kaldt det største bud i it-branchen nogensinde. Det slår da også blandt andet Dells opkøb af EMC i 2015 for 440 milliarder kroner.

Læs mere her: Verdens største teknologi-opkøb under opsejling: Chip-gigant vil købe Qualcomm

Men tilbuddet er blevet vejet og fundet for let af Qualcomms bestyrelse, der nu siger nej til tilbuddet. Bestyrelsen er belvet enig om, at Broadcoms tilbud “voldsomt fejlvurderer Qualcomms værdi.”

Broadcom producerer blandt andet 4G-modems, hvilket Qualcomm også gør, og Qualcomms bestyrelse mener, at Qualcomm er i stand til at “lede overgangen til G5” alene.

Derfor har bestyrelsen også meldt ud, at den mener, at den kan skabe mere værdi for de mange investorer end den værdi, der ligger i købstilbuddet.

Qualcomm sidder i dag suverænt på markedet for smartphones med Apple og Samsung lige i hælene.

I Qualcomms chipset finder du både processorer, GPU’er, billedebehandlingsprocessorer og diverse modems.

Dog kæmper Qualcomm i disse tider en kamp mod Apple. Qualcomm har eksempelvis sagsøgt Apple for at have delt fortrolige oplysninger med Intel.

Apple har også tidligere sagsøgt Qualcomm for at tage overpriser for sine patenter.

Læs også: Dell køber EMC for 440 milliarder kroner: Nu vil selskabet i krig med alle it-giganterne




IT-JOB

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter

A/S Bryggeriet Vestfyen

IT-Architect /Administrator

Danske Spil A/S

Erfaren Full-stack udvikler

Socialpædagogernes Landsforbund

IT-forretningskonsulent
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere