Samsung skød året godt igang med den buede S7 Edge, Huawei overraskede med den prisvenlige, dobbeltkameraudstyrede P9, og LG G5 har to særskilte kamera og en modulær bund, hvor du kan tilføje andre moduler med andre egenskaber.
Og så er der HTC 10.
En telefon, som bare er en telefon.
Det er der intet forkert i.
Faktisk har anmeldere skreget i samlet kor efter en smartphone, som ikke er fyldt med askens pjat og gøgl i form af ligegyldige apps, funktioner og gimmicks.
Det er HTC 10. Næsten i hvert fald. En telefon uden tingeltangel, men med rå specifikationer og enkelte minusser.
HTC'sk design
HTC 10 burde egentlig hedde HTC One M10, men HTC forenklede produktnavnet med god grund.
Hvad der ikke er ændret synderligt, er designsproget omkring telefonen.
Det er stadig et metalchassis skåret i ét stykke med antennestreger på bagsiden og en let kurvet bagside.
Der er forbedringer i forhold til sidste års model, men selve One-ånden fastholdes.
Det gør intet. Telefonen føles fast og stabil, og det er en telefon, der oser af kvalitet.
Hvis der skal siges noget negativt om designet, så er telefonen tungere og tykkere end konkurrenterne, og den tenderer til at være en kende glat.
Rå ydeevne, men...
Resten af telefonen består af tophardware. HTC har hævet antallet af pixels i skærmen, så vi nu har en opløsning på 2.560 x 1.440 pixels, og teknologien er stadig LCD, om end en nyere og flottere af slagsen.
Skærmen er flot, men langt fra lige så kontrastfyldt som LG og Samsungs AMOLED og OLED-skærme, som begge på papiret også kræver mindre strøm.
Processoren i telefonen er en Snapdragon 820 fra Qualcomm og er den samme processor, som du finder i LG G5 og den amerikanske version af Samsung S7.
I forskellige benchmarks opnår HTC 10 en smule højere score end LG G5 og Samsung S7, så på papiret er HTC 10 den hurtigste telefon på markedet i dag.
Langt hen ad vejen føles den også sådan. Alle apps åbner på ingen tid, spil ligeså, og på intet tidspunkt oplever vi, at systemet ikke kan følge med.
Næsten i hvert fald.
For på trods af den mest kraftulde mobilprocessor og GPU fra Qualcomm, oplever vi nogle spil hakke en smule, når der kommer nok partikler.
Et eksempel er spillet Crusaders Quest. Spillet er en 8-bit inspireret dungeon crawler med mange partikeleffekter (læs: store eksplosioner).
Her hakker spillet på en HTC 10, når alle evner fyres af på samme tid, hvilket ikke sker på samme måde på en Samsung S7 eller for den sags skyld på en iPhone 6S.
Det er kun få steder, hvor vi har oplevet problemer, og HTC 10 er stadig en lille supercomputer med god ydeevne og en flot skærm.
Ren, næsten uberørt software
Hvor HTC 10 for alvor skiller sig ud, er ved ikke at skille sig ud.
LG og Samsung har en tendens til at fylde sine smartphones med ekstra funktioner og software, hvoraf de fleste aldrig bliver brugt.
Læs også: Nu bekræftes det som alle viste: INGEN bruger Samsungs bloatware
Både Samsung og LG er blevet bedre til dette, men HTC tager skridtet videre, og leverer et næsten perfekt match mellem Android og producentens software.
Nej du får ikke en "ren" Android-version ligesom på Nexus-telefoner, HTC 10 har stadig en grafisk overflade i form af HTC Sense, men HTC indgik et samarbejde med Google om at rydde op i mængden af apps.
På HTC 10 er der kun en af hver app, og ikke to besked-apps, som du for eksempel finder det på en Samsung S7.
Systemet er enkelt, og hvis vi ser bort fra HTC's nyhedsflow, Blinkfeed, så er der næsten ingen ekstra features, hvilket er befriende og rart, hvis du ligesom anmelderen her klart er tilhænger af den spartanske Android-oplevelse.
For enkelt kamera
Det kan dog også blive for enkelt. HTC 10 er udstyret med en 12 megapixel kamera, som HTC kalder for ultrapixels.
Ultrapixels er HTC's navn for pixels med en større fysisk størrelse, som kan optage meget mere lys end almindelige, kedelige pixels.
Billederne er flotte - ingen tvivl om det. Specielt kameraets optiske billedstabilisator betyder, at billederne står virkelig skarpt, også selv om du zoomer en del ind på billederne.
Farverne er naturlige, om end lidt tilbageholdende i forhold til for eksempel Samsung S7, og selv om vi ikke synes, at de hersens ultrapixels virker til at gøre meget anerledes end almindelige pixels i konkurrenternes telefoner, så er aften- og natbilleder flotte.
Vores "men" omhandler selv kamera-appen. Den er simpelthen blevet gjort for enkel.
Vil du ændre noget i indstillinger vedrørende kameraet, så er det unødvendigt svært. Alt foregår ved enkelte tryk og ikke i en overskuelig listeform. Vil du skifte opløsning og format ved dine billeder? Klik på et ikon fire gange for at skifte til det valgte format.
Vi brugte alt for lang tid i foto-appens indstillinger, og det har endnu ikke været muligt for at finde en indstilling til at ændre, hvor mange billeder per sekund der filmes med.
Det er menuer, der er lette at tilgå på Samsung Galaxy S7, og sågar en iPhone 6S.
Samtidig er det en lidt kedelig foto-app. Den lægger slet ikke op til samme lyst til at lege med kameraet som en Huawei P9 for eksempel gør.
Trods kritikken har HTC 10 unægtelig stadig et af de bedste smartphonekameraer på markedet.
God lyd
Ud over telefonens stereohøjtalere, har du også mulighed for at lytte til musik i 24-bit DAC-kvalitet. På almindelig dansk betyder det, at du kan høre musik i en højere kvalitet, hvis du altså hører musikken igennem et par high-res høretelefoner, og hvis lydfilen er i en høj kvalitet.
Men vi må også sige, at de fleste ikke vil kunne høre den forbedrede lydkvalitet.
Hvis du benytter dig af musikfiler i lossless eller streamer via Tidals lossless-abonnement, så kan du høre langt flere detaljer og generelt en flottere musik.
Men hvis du ligesom størstedelen af de rødhvide danskere benytter dig af en eller anden streamingtjeneste i stil med Spotify eller TDC Play, så tvivler vi på, at du kan høre den store forskel.
Det skulle da lige være på grund af det medfølgende headset, for hold nu op, det er godt.
Til sidst vil vi sige, at batteriet nemt holder en hel dag, opkaldskvaliteter er udmærket og vi oplevede ikke store udsving med forbindelse til 3G/4G.
Konklusion: En dyr fornøjelse
HTC 10 er en af de absolut bedste smartphones på markedet i dag, og den er i samme liga som Samsung Galaxy S7.
HTC har valgt at skære drastisk ned på mængden af funktioner til det helt basale.
Men der funktioner, som man kan savne med HTC 10, som for eksempel et vandtæt design - ikke mindst når prisen på en HTC 10 er højere, end prisen for en Samsung Galaxy S7 og godt 2.000 kroner højere end prisen for en Huawei P9.
Prisen for HTC 10 er 5.999 kroner. Det er mange penge, og det er op til dig, om en spartansk supertelefon med få unikke funktioner, som til gengæld virker superb, er pengene værd.
Læs også: Test af Huawei P9: Dobbelt kamera og attraktiv pris gør P9 til en god telefon