Artikel top billede

Danske kommuners pas-systemer til tælling efter netværks-problemer hos KMD

KMD's gennemstilling til CPR-numre måtte en tur i gulvet på grund af netværksproblemer. Derfor er mange gået forgæves på paskontoret i dag.

Mangler du et nyt pas til skiferien, så kan det ønske møde en del modstand i denne tid.

KMD skal stille pas-bestillingerne på landets Borgerservice-kontorer igennem til danskernes CPR-oplysninger.

Men den kontaktflade har været ujævn i dag, hvor kommunerne derfor ikke har kunnet udstede pas til de skiferie-ventende danskere i en lind strøm.

"Jeg havde ellers taget fri fra arbejde, og min dreng er fri fra skolen, så vi kunne få et pas til ham på borgerservice-kontoret i Herlev," fortæller Martin Exner til Computerworld.

"Vi måtte dog gå hjem igen uden pas, fordi systemerne ikke virkede."

Samtlige danske kommuner har oplevet problemer i forbindelse med  problemerne med sammenkoblingen mellem CPR og pastjenesten, der ligger hos KMD.

Netværksproblemer i KMD

Christoffer Hellmann, der er kommunikationschef i KMD, erkender da også, at der er problemer.

"Der har været netværksproblemer i dag. Jeg er blevet informeret om, at der ikke var adgang til CPR-numrene mellem klokken 10 og klokken 11 i dag."

Var alle kommuner nede?

"Det har været konsekvensen."

Men nu er alt i orden igen?

"Ja, fra klokken 11 skulle der ikke være flere netværksproblemer," fortæller Christoffer Hellmann.

Læs også:
It-koks rammer udstedelse af pas og kørekort

Passet er reddet: KMD kommer til undsætning




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere