Artikel top billede

(Foto: PC World)

Efter ny kritisk sårbarhed: Drop nu SSL

Ny kritisk sårbarhed rammer to protokoller i SSL. Drop den gamle teknologi, lyder rådet fra en ekspert.

Datakryptering er internetsikkerhedens hjørnesten.

Secure Socket Layer eller bare SSL er en af de teknologier, der er udviklet til at gøre net-sikkerheden højere.

Men teknologien er på vej på pension, og her mod slutningen af karrieren er SSL blevet ramt af en kritisk sårbarhed, der har fået navnet Poodle.

For at forvandle almindelig http-trafik til sikker https-trafik er det SSL og TLS (Transport Layer Security), der anvendes som sikkerhedslag.

SSL er som sagt på vej ud af billedet, mens TLS er afløseren.

"SSL hænger egentlig tilbage, fordi webserverne kører versioner, der ikke er tidssvarende eller opdaterede," siger Peter Kruse, der er sikkerhedsekspert i firmaet CSIS.

TLS blev skabt i 1999 som en forbedring af SSL 3.0-krypteringen. TLS bliver anvendt som en del af https-krypteringen, og den er i det hele taget blevet web-standard for datakryptering.

"TLS er nyere og har i dag, i modsætning til SSL2 og SSL3, fuld understøttelse og support. Langt de fleste browsere, som er frigivet i 2014, understøtter da også TLS," siger sikkerhedsmanden.

To protokoller driller

Selv om SSL og TLS på mange måder ligner hinanden, er der to protokoller, der adskiller dem, og det er netop i disse protokoller, at der er opstået problemer for SSL.

"Gennem de to protokoller åbner Poodle-sårbarheden for klassiske Man in The Middle-angreb, eller gør det muligt at dekryptere dele af den krypterede trafik ved at injekte data i SSL3 data-strømmen. Angrebet åbner mulighed for at dekryptere 1 byte ad gangen. Ved tilstrækkelig, og vedholdende angreb, er det således muligt at knække krypteringen og læse i SSL3-trafikken," fortæller Peter Kruse.

For at krybe uden om problemerne giver han et par enkle løsninger.

Send SSL på pension

For det første skal man sende SSL3 på pension på sin server og sine programmer.

"Man skal migrere sine servere og applikationer til at understøtte TLS. Det er ikke besværligt, men kan ofte løses med en enkelt linje eller et flueben i webserver-softwaren. Ligeledes bør man se sit netværk igennem for applikationer, der anvender SSL," fortæller han.

"Apache er den mest anvendte webserver, og den kan let rettes så SSL2 og SSL3 lukkes ned. Man skal blot tilføje: "SSLProtocol All -SSLv2 -SSLv3" til konfigurationen," beskriver han.

Du kan finde en automatiseret test her, der kigger netværket igennem eller finder programmer, herunder din browser, som benytter SSL. 

Der kan også være problemer på klientsiden med browsere, der anvender SSL.

I følge Cloudflare er det dog ikke ret mange. Eksempelvis understøtter kun 0.09 procent af deres besøgende SSL3, skriver firmaet på sin blog.

Problemløsningen ligger således typisk på web-serveren.

Du kan læse mere om problemet på Googles sikkerheds-blog

Det er ikke første gang, at SSL er ramt af sikkerhedsproblemer.

Det kan du læse mere om her: Kritisk SSL-hul er bombe under internet-sikkerheden og i denne historie: Slem brist i SSL-protokol åbner for avanceret angreb

Læs også:

Sådan bryder hackere internet-kryptering

Guide: Sådan gør du din hjemmeside sikker med HTTPS




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere