Artikel top billede

Microsoft lynlapper kritisk hul i Internet Explorer

Microsoft har netop frigivet et værktøj, der kan lappe den kritisk sårbarhed i Internet Explorer, der dukkede op for en uge siden og er blevet udnyttet af kriminelle.

Microsoft har netop udgivet en midlertidig rettelse, et 'fix-it'-værktøj, der kan lappe en kritiske sårbarhed i Internet Explorer 8.  

Sårbarheden fik tildelt navnet CVE-ID: CVE-2013-1347 og er blandt andet blevet misbrugt i et angreb mod energisektoren i USA.

En 'fix-it' er en midlertidig løsning af en sårbarhed, mens der udvikles en permanent sikkerhedsopdatering. Et sådan værktøj udvikles umiddelbart kun, når der er tale om sårbarheder, der frygtes at kunne udgøre en stor risiko.  

Rammer primært Windows XP

Windows XP har hovedsageligt stået i skudlinjen under de aktuelle angreb. 

"Der er tale om sårbarheder, som optræder på alle versioner af IE8 og på flere operativsystemer. Det mest oplagte mål er naturligvis Windows XP, mens også ældre serverudgaver af Windows er sårbare," skriver CSIS Security Group.

Der er nu frigivet et modul til Metasploit, der er et computersikkerhedsprojekt, der hjælper til med informationer og tests ved sårbarheder.

"De angreb, som har været gennemført 'in the wild', har udelukkende været rettet mod Windows XP, mens modulet til Metasploit også inkluderer Vista og Windows 7," Skriver CSIS.

Microsoft vil på tirsdag efter alt at dømme frigive en officiel patch samme med yderligere ni andre unikke sikkerhedslapper.   

Læs også: 

Disse kritiske opdateringer skal du installere

Google-mand finder bunker af sårbarheder hos Microsoft




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere