Artikel top billede

Aarhus-forhandler forbereder nye opkøb

Vækst gennem opkøb har gjort outsourcing til en lille guldgrube for Aarhus-forhandler, som netop har præsenteret endnu et millionoverskud.

Efter snart 10 år på markedet har aarhusianske IT Forum Gruppen (IFG) efterhånden skabt en solid it-forretning baseret på salg af outsourcingydelser og infrastruktur. Senest har firmaet offentliggjort sit regnskab for 2011/12, som viser et overskud før skat på 2,5 millioner kroner mod 1,4 millioner året før.

Successen hænger ifølge administrerende direktør Jesper Skov Jørgensen sammen med, at man med de nuværende i alt 23 medarbejdere efterhånden har nået en størrelse, hvor IT Forum Gruppen for alvor kan udnytte synergierne i den stribe af opkøb, som har kendetegnet firmaets historie.

"Vi har fastholdt de eksisterende kunder og fået en god tilgang af nye. Samtidig mærker vi, at vi rykker en smule op i markedet, hvor de kunder, der vælger outsourcing, bliver stadig større," siger Jesper Skov Jørgensen.

Han forklarer også successen med, at IFG's ydelser er meget lidt branchespecifikke, så man kan få fuld gavn af de ressourcer, der bliver brugt på eksempelvis kundernes support og helpdesk.

Stribe af opkøb

IT Forum Gruppen har over en 10-årig periode udbygget sin forretning gennem ikke mindre end otte opkøb af mindre konkurrenter - senest enkeltmands-virksomheden Add-IT i Frederikssund - og før da Greve-forhandleren Auneo. Og ifølge Jesper Skov Jørgensen er man i øjeblikket i dialog med yderligere to opkøbskandidater.

"Vi har nået en størrelse, hvor vi kan mærke synergierne i at drive en større forretning. Derfor er vi interesserede i at købe op igen, fordi det er på den måde, vi kan forbedre vores indtjening. Vi vil meget gerne nå noget mere inden for de næste fire til seks måneder," lyder det fra Jesper Skov Jørgensen, som videre fortæller, at selskabets omsætning i fjor nåede op i nærheden af 30 millioner kroner.

Større omsætning er ikke det afgørende for selskabet, som først og fremmest tjener sine penge på konsulentydelser og drift og support af kundernes it-systemer.

"Det er 90 procent af indtjeningsgrundlaget, og i år falder vores omsætning faktisk, fordi vi sælger mindre hardware, uden at det går ud over indtjeningen," siger Jesper Skov Jørgensen, som forventer, at resultatet i indeværende år bliver 30 procent større end de 2,5 millioner kroner, som blev resultatet i fjor.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere