Artikel top billede

Bank skærer 70 procent af it-projekterne bort

Lån & Spar Bank har fået styr på antallet af udviklingsprojekter, der ikke giver fuld valuta på bundlinjen.

Bedre overblik og benhård prioritering af udviklingsprojekterne. Sådan har Lån & Spar Bank reduceret antallet af sine udviklingsprojekter med 70 procent.

Banken har, ligesom de øvrige banker, løbende skullet trimme og tilpasse forretningen til markedsvilkårene. Derfor har det været vigtigt, at alle it-udviklingsprojekterne skal skabe værdi for bankens forretninger og kunne ses på bundlinjen.

Peter Mølkjær, som er ansvarlig for porteføljen af udviklingsprojekter i Lån & Spar Bank, forklarer, at alle bankens udviklingsprojekter bidrager med værdi, men at alle naturligvis ikke bidrager lige meget.

"I et omskifteligt marked kan det være svært at få stoppet projekter, der måske tidligere gav stor værdi til banken, men som på grund af ændrede markedsforhold nu bidrager mindre," siger Peter Mølkjær.

Han mener, at banken har været god til at køre enkeltprojekter, og at projekterne oftest har været drevet af entusiastiske medarbejdere. Men den form for succes kan også være farlig, siger han:

"Mere vil have mere, og vi havde fået oparbejdet en portefølje på langt over 100 projekter, der skulle skabe ændringer i en organisation på 375 medarbejdere. Det var ikke holdbart i længden."

Projekter efter strategi

Af de 100 udviklingsprojekter, der kørte, er der kun 30 tilbage i dag.

Reduktionen i antallet af projekter er gennemført ved hjælp af en simpel porteføljestyringsmodel, der prioriterer de forskellige projekter efter kriterier, der hænger tæt sammen med bankens strategiske mål.

Modellen er udviklet i samarbejde med det danske konsulenthus Peak Consulting, der leverer governance-løsninger.

Prioriteringen af projekterne er sket ud fra i hvor høj grad, det enkelte projekts gennemførsel kan forventes at øge salget, tilfredsheden hos kunder og medarbejdere, mulighederne for at styre projektets omkostninger, og om projektet er påkrævet for at overholde lovkrav.

Ud over besparelser har det lavere antal projekter givet højere medarbejdertilfredshed, konstaterer banken.

"Vores medarbejdere har i dag lettere ved at forstå, hvorfor et projekt eventuelt skal afbrydes til fordel for et andet," siger Peter Mølkjær.

Han vurderer, at gennemførsel af projekter nu foregår mere effektivt, med mere klare målsætninger og deadlines for, hvornår et projekt skal være færdigt.

"I dag kan banken hurtigere og lettere tilpasse sig lovkrav og markedsudvikling. Tiden fra idé til endeligt produkt er blevet kortere, og kvaliteten i vores løsninger er blevet bedre," siger Peter Mølkjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere