Artikel top billede

Rejs dig op! Du dør af at sidde foran computeren

En australsk undersøgelse viser en klar sammenhæng mellem dødelighed og stillesiddende arbejde. Se her, hvor grelt det står til.

Sidder du foran en computer det meste af din arbejdsdag?

Så bør du sikre dig, at du har et hævesænkebord.

For ifølge en ny undersøgelse, der er omtalt i det amerikanske magasin The Atlantic, er det ikke blot usundt at sidde for meget ned.

Det er også direkte livsfarligt.

Det er forskere fra det australske forskningsinstitut Sax Institute, der har undersøgt sammenhængen mellem, hvor meget folk sidder ned i løbet af en arbejdsdag og deres risiko for at dø inden for de næste tre år  

Ifølge undersøgelsen er der en klar sammenhæng mellem de to ting, og dødeligheden stiger i takt med antallet af stillesiddende timer.

40 procent større dødelighed

Eksempelvis viser det sig, at folk, der sidder ned i mere end 11 timer om dagen, har 40 procent større risiko for at dø i løbet af de næste tre år end folk, der blot sidder ned i fire timer i løbet af en dag.

Undersøgelsen bygger på et meget omfangsrigt datamateriale, hvor intet mindre end 222.497 australiere på 45 år eller derover har deltaget i undersøgelsen.

Alle deltagerne har selv opgjort, hvor lang tid de sidder ned dagligt.

Der har dog længe været kendt, at der er en sammenhæng mellem vores helbred og stillesiddende arbejde.

Eksempelvis fortalte rådgivende fysioterapeut til Thomas Höfelsauer sidste år til PC World Business Center, at stillesiddende arbejde kan føre til rygproblemer og hjertekarsygdomme.

Husk motionen

Derfor anbefaler han blandt andet, at folk med stillesiddende arbejde husker at sætte tid af til motion i fritiden.

"En time med bevægelse om dagen vil give dig væsentligt færre skavanker," sagde han i artiklen.

Denne formodning bliver nu understøttet af den australske undersøgelse, der ligeledes viser, at motion og fysisk aktivitet i mindst fem timer ugentligt kan nedsætte dødeligheden for folk med et stillesiddende arbejde.

Men selv for folk, der dyrker meget motion, er der stadigvæk en sammenhæng mellem dødeligheden og antallet af stillesiddende timer.

Læs også:

Sådan bliver din bærbare sund at arbejde med

Av, av - sådan slipper du for computer-skader




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere