Gnutella farlig for nybegyndere

Det Napster-lignende netværk kan være farligt for uøvede brugere, som risikerer at blotlægge hele sin harddisk og identitet på Internet.

artikel

Gnutella, som er et netværk til udveksling af filer kan være farlig for uøvede brugere. I modsætning til Napster, kan Gnutella-brugere udveksle alle slags filer. Det giver problemer, hvis brugerne af vanvære kommer til at give fremmede adgang til hele harddisken. I så tilfælde kan alle downloade hvad som helst fra en brugers harddisk.

I forbindelse med cookies, som er de små tekststumper webbrowseren benytter til at identificere enkelte brugere overfor en webserver, kan det åbne for, at andre kan overtage en brugers identitet. Brugernes identitet kan misbruges af andre i forbindelse med e-handel og lignende transaktioner over webbet. De fleste websteder indeholder en form for stærkere sikring mod dette misbrug, men det er ikke alle webservices, der gør det.

Det kan også give fremmede et indblik i en brugers privatliv. Nyhedstjenesten CNet har interviewet en Gnutella-bruger, der således har downloadet en anden brugers personlige dagbog.

I Gnutella 0.56 sættes de mapper, man vil gøre offentlige, ved at gå ind i Punktet Config, og pege på den eller de mapper, man ønsker skal være offentlig. Man skal altså sikre sig, at der ikke står C:\, D:\ eller lignende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere