Trådløst netværk til hjemmet

HomeRF er et nyt trådløst lokalnet til hjemmene, som producenterne viser på Consumer Electronics Show (CES) i Las Vegas.

RFhome

Det er firmaerne Intel, Compaq, IBM, Motorola, Siemens og producenten af trådløse lokalnet Proxim, som viser HomeRF på CES her i januar. HomeRF er endnu et forsøg på at lave en standard for trådløse lokale netværk i hjemmene.

Med HomeRF kan private brugere hurtigt installere lokalnet i hjemmet uden, at der skal trækkes kabler rundt i hele huset. Det lokale netværk kan bruges til at dele printere eller spille computerspil over netværk med mange deltagere. Netværket kan også bruges til at dele en forbindelse til Internet.

HomeRF er ikke den eneste løsning til trådløs dataforbindelser i hjemmene og små kontorer. En anden standard er Bluetooth, som giver trådløs dataoverførsel med kort rækkevidde. Bluetooth er udviklet af den nordiske mobiltelefonindustri.

Den største konkurrent til HomeRF er imidlertid IEEE 802.11b-standarden. Det er en standard for 11Mbit trådløst lokalnet, der også kaldes Wi-Fi.

CNET oplyser, at der er 70 firmaer med Apple Computer, 3Com, Cisco Systems, Dell Computer og Sony i spidsen, som støtter Wi-Fi eller 802.11B standarden. Mens andre 80 virksomheder, som inkluderer Intel, Motorola og Hewlett-Packard, står bag HomeRF netværksteknologien. På det amerikanske marked er HomeRF billigere end tilsvarende udstyr baseret på IEEE 801.11B, der til gengæld allerede er på markedet som produkter.

Lucent har allerede produktet ORiNOCO på markedet i Danmark, som giver brugerne trådløse lokalnetværk efter IEEE 802.11B standarden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere