Artikel top billede

Asus og Acer i knibe: Må droppe ultrabook-drømme

Tårnhøje forventninger til de nye ultrabooks lider nu et knæk på grund af den økonomiske krise.

Læs også:
Ultrabook'en kommer - så meget vil du få for pengene

Her er fem fede ultrabooks

Derfor kan ultrabook'en ende med at floppe

Den økonomiske krise, der i øjeblikket præger verden, går ikke forbi it-industrien - og heller ikke boomende markeder som eksempelvis markedet for de nye ultrabooks.

Ifølge DigiTimes fortæller kilder i industrien, at både Asus og Acer har måttet skære 40 procent af de oprindelige produktions-planer for ultrabooks i 2011.

Konkret drejer det sig ifølge DigiTimes om, at antallet er sænket fra 250.000 til 300.000 enheder til 150.000 til 180.000 enheder.

Asus har ellers tiltrukket sig en hel del opmærksomhed med sine Zenbook-ultrabooks (billedet), og Acer har også et interessant produkt i form af S3.

Skal man tro, hvad kilderne fortæller til Digitimes, har det bare ikke været nok til at trodse den økonomiske krise, og nu må producenterne altså gøre op med de oprindelige ultrabook-drømme. 

Gode udsigter på længere sigt

Tidligere på ugen var analysefirmaet iSuppli ude med en analyse, der konkluderede, at de nye ultrabooks kommer til at sælge ganske godt i de kommende år.

iSuppli mener, at ultrabooks vil udgøre mere end 40 procent af alle bærbare computere, der sælges på verdensplan i 2015.

Produktkategorien, der først nu er ved at blive introduceret til forbrugerne, udgør ved udgangen af 2011 formentlig blot to procent af markedet, mener iSuppli.

Allerede næste år vil andelen dog være steget til 13 procent, i 2013 vil den være 28 procent, i 2014 38 procent - inden den når de 40 procent i 2015.

Læs også:
Ultrabook'en kommer - så meget vil du få for pengene

Her er fem fede ultrabooks

Derfor kan ultrabook'en ende med at floppe




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere