Ellison: Linux bedre end IBM-mainframes

(2002-06-26) Otte Intel-servere med Linux er hurtigere og mere stabile end IBM's hurtigste mainframe. Larry Ellison er som altid mand for at levere provokerede udtalelser. Hans keynote-tale på Oracle World 2002 i København i dag var ingen undtagelse.

Hovedbudskabet fra Larry Ellison var - udover rutinemæssigt at nedgøre IBM's DB2- og Microsofts SQL Server-databaser - at Oracles Real Application Clusters (RAC) gør det muligt rent ydelsesmæssigt at slå IBM's store maniframe-computere ved at bruge otte intelservere, der kører Linux.

»Vores budskab er at for at få større ydelse og større reliabilty er man nødt til at bruge færre penge,« lød det fra Ellison.

Han bebudede, at Oracle selv tager sin egen medicin, og inden året er slut har Oracle kørt alle sine midtier-servere i organisation over på Linux-installationer.

»Real Application Clusters er en virkelig løsning, som kører rigtige applikationer. Mens IBM- og Microsoft-clusterløsninger er benchmark-clusteringsystemer, som ikke kører virkelige applikationer,« lød det endvidere fra Ellison.

Han koncentrerede sig meget om at fortælle, at RAC gør en Linux-løsning mere stabil end selv den dyreste IBM mainframe, fordi RAC kan håndtere at både maskiner og software fejler uden at Oracles database går ned. Den bruger bare de resterende maskiner til at arbejde videre på.

»Det er billigt og mere stabilt at bruge Oracle på Linux. Men kun hvis du er parat til at betale mindre,« cementerede Ellison sit budskab fast.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere