Trojansk spionage på vej mod Danmark

Ifølge en sikkerhedsekspert er det kun et spørgsmål om tid, før industrispionage ved hjælp af trojanske heste også viser sig her i Danmark.

Det israelske erhvervsliv er netop blevet ramt af en sag om industrispionage ved hjælp af trojanske heste. Ifølge en dansk sikkerhedsekspert vil det også ramme Danmark, men han mener dog, at omfanget vil være begrænset.

»Selvfølgelig vil det ske i Danmark, for vi er jo en del af verdenssamfundet og er dermed potentielle ofre ligesom alle andre,« siger Preben Andersen fra DK-Cert til CRNs søsterblad, ComON.

Preben Andersen tror dog ikke, at det er noget vi vil se meget til i Danmark.

»Jeg synes vi har et godt erhvervsliv, og vi har ikke den store tradition for industrispionage herhjemme. Fordi landet er så lille, ville man få en prik i panden, hvis man blev stemplet som industrispion, og det ville være meget skadeligt for ens omdømme,« siger han.

It-advokat Hanne Bender fra advokatfirmaet Bender Von Haller Dragsted mener, at den danske lovgivning i mange situationer vil være gearet til at klare trojanske heste. Hun påpeger dog, at den tekniske fremgangsmåde har betydning for, hvordan det kategoriseres i forhold til loven, og at der kan være situationer, hvor man ikke kan fange det.

»En trojansk hest kan forekomme i mange varianter. Alt efter hvordan det laves, vil det kunne have karakter af for eksempel hacking, hærværk, databedrageri, bedrageri eller industrispionage,« siger hun.

Når det drejer sig om it-industrispionage, vil det dog altid være svært at fange spionerne og bevise, at deres forehavende er spionage - og ikke hacking eller hærværk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere