Europas største fiberforbindelse lagt i Danmark

I weekenden blev Europas største fiberoptiske forbindelse lagt i jorden. Kablet rummer 624 fibertråde, der har kapacitet til at overføre datamængder på 50 millioner Gigabit i sekundet. Hidtil var en forbindelse med 288 tråde den største, der var lagt på dansk plan. Kablet er over 10 km langt og produceret af det danske selskab Draka fra Brøndby.

Det danske selskab Cablux har udført det tekniske arbejde i forbindelse med installationen, oplyses det.

Linjen er en såkaldt redundant forbindelse (to linjer à hver 5 km), der er lagt i københavnsområdet for et dansk selskab. Hidtil havde selskabet en forbindelse bestående af to kabler med 240 tråde, men den kapacitet var ikke længere nok. Derfor er den fiberoptiske forbindelse i røret udvidet til i alt at rumme 1104 tråde.

»Optiske forbindelser af den her størrelse bruges til at overføre data mellem eksempelvis to destinationer, hvor det er uhyre vigtigt, at der er en nøjagtig kopi af dataen tilgængelig i samme øjeblik, som den er opdateret. Det gør sig blandt andet gældende for store serverparker, hvor der altid skal være en 100 procent identisk backup, så kunderne under ingen omstændigheder risikerer at miste information,« forklarer Henrik Mütze, salgs- og marketingdirektør i Cablux, der har udført entreprisen.

Det nye kabel, der tages i drift i løbet af foråret, har en diameter på knap 25 mm og er et af de mest kompakte kabler, der nogensinde er fremstillet med dette antal optiske fibre.

Med fibrenes teoretiske transmissionskapacitet udnyttet til det yderste kan kablet overføre datamængder på 50.000 terabit i sekundet, hvilket er det samme som 50 millioner gigabit i sekundet eller telefonsamtaler svarende til 500 milliarder telefonkanaler. Omsat til TV-programmer svarer det til 500 millioner TV-kanaler.

Kablet er specialproduceret til opgaven af den danske producent af optiske kabler, Draka Comteq Denmark i Brøndby, mens det danske selskab Cablux har stået for totalentreprisen. Entreprenørarbejdet er udført af Petri & Haugsted.

Cablux har hovedsæde i Silkeborg, men salgs- og installationsafdeling i Ishøj, hvorfra opgaven er udført.

Selskabet har specialiseret sig i at installere og servicere fiberoptiske forbindelser, og er med over 20 ansatte Danmarks største specialiserede installatør af fiberoptik. Inden for de seneste par år har selskabet blandt andet været hovedentreprenør og har udført totale fiberinstallationer for blandt andet KMD, PBS, DM Data og CSC, oplyses det.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere