TDC fyrer 219 uden gyldent håndtryk

TDC fyrer nu 219 medarbejdere uden at give dem et lille gyldent håndtryk. Det bliver der kun til de foreløbig 961, som forlader selskabet frivilligt.

Det er slut med TDC's gavmildhed over for de medarbejdere, som selskabet skiller sig af med.

Teleselskabet er ellers gået med til at give et lille, gyldent håndtryk til de 961, der skal ud, efter de selv søgte om at forlade selskabet.

De samme forhold får de 219, som TDC har tænkt sig at fyre, ikke. De må nøjes med, hvad de har krav på ifølge deres overenskomst, og ikke en krone mere.

- Når der skal fyres så få, så synes vi godt, at TDC kunne have givet bedre vilkår. Men selskabet ville ikke være med, fortæller forbundssekretær Bo Stenør Larsen, Dansk Metal.

139 af de 219, som TDC fyrer, hører ind under overenskomster med Dansk Metal.

I det hele taget er Dansk Metal stærkt utilfreds med, at TDC griber til at udskrive fyresedler. Ifølge TDC fastholdt 1500 af i alt 1700 deres ansøgning om frivillig fratrædelse. Selskabet skiller sig af med 1650 medarbejdere, men 470 af dem forlader først selskabet næste år.

Bo Stenør Larsen bebuder, at Dansk Metal vil gå alle medlemmers fyresedler igennem med en tættekam for at sikre sig, at TDC i det mindste lever op til overenskomsten, så snart TDC har givet dem besked. Det sker i dag, tirsdag, og i morgen.

TDC's administrerende direktør, Henning Dyremose, understreger, at fyringer er "en meget ubehagelig situation for alle parter".

- Det er et voldsomt indgreb at skulle reducere bemandingen med hver tiende medarbejder. Vi har stor respekt for de overvejelser, som alle vores medarbejdere har haft i denne proces, siger han.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere