Tirsdagens aviser om IT

Norsk konsulentfirma i dansk opkøb. Bugbear sender banker i alarmberedskab. Store tab for Telebilling. Små virksomheder piratkopierer mest. Leverandør: Kommuner kan spare på trådløse net.

Norsk konsulentfirma i dansk opkøb

Det børsnoterede norske IT-konsulentfirma Itera Consulting har købt danske P II Solutions, der arbejder med Microsoft-teknologier. Det er den norske virksomheds første opkøb i Danmark, selv om den i efteråret bebudede, at den ville vokse fra 30 til 100 ansatte herhjemme gennem netop opkøb. P II Consulting har seks medarbejdere og batter derfor ikke meget. Men Itera-direktør John Aalling har haft vanskeligt ved at finde egnede opkøbskandidater i Danmark, hvor mange nødlidende IT-virksomheder i stedet har budt sig til. (Børsen)

Banker i alarmberedskab

De danske banker er i alarmberedskab, efter den seneste version af Bugbear-virussen har spredt sig. De frygter, at den kan føre til, at deres kunder bliver misbrugt. Bankerne har også testet deres egne systemer. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Store tab for Telebilling

Telebilling fra Sønderborg, der udvikler afregningssoftware til teleselskaber, tabte lidt over 10 millioner kroner i 2002, men nu er selskabet på vej frem. Der var underskud første kvartal i år, men andet kvartal frem til udgangen af maj giver overskud, fortæller administrerende direktør, Jesper Schack. (Børsen)

Små virksomheder piratkopierer mest

De små virksomheder piratkopierer langt mere software end de store. I danske virksomheder generelt er 24 procent af softwaren piratkopier, men i de små virksomheder er andelen helt oppe på 45 procent. Det viser en analyse fra softwareproducenternes antipirat-organisation, Business Software Alliance. (Erhvervsbladet)

Leverandør: Kommuner kan spare på trådløse net
Danske Telecom, som leverer trådløse bredbåndsnet med FWA-teknologien, mener, at der er millioner af kroner for kommunerne at spare ved at benytte de trådløse net. Hvis kommunernes institutioner kobles trådløst op, sparer de nemlig telefonabonnementer og prisen for de interne samtaler. Det påpeger Danske Telecoms direktør, Peter Jerry Sørensen, med henvisning til fynske Ryslinge Kommune, som er en af selskabets kunder. Både telekonsulentfirmaet Netplan og Kommunernes Landsforening er enige, at der kan være penge at spare for kommunerne, men det kræver en nøjere analyse, bedyrer de. (Børsen)




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere