IT Factory går konkurs - 50 sendt hjem

Det lykkedes kun IT Factory at klare sig i et år uden ventureselskabet 2M Invest. Ledelsen har foreløbig opgivet at drive det danske Notes-hus videre og indgivet konkursbegæring. 50 står til at miste jobbet.

Så er det slut for en af de tidligere funklende stjerner i 2M Invests portefølje.

Notes-huset IT Factory klarede sig kun i et år efter hovedinvestorens konkurs. I går, tirsdag, indgav ledelsen i selskabet konkursbegæring, og foreløbig står omkring 50 medarbejdere til at miste jobbet. En del af dem blev allerede afskediget inden konkursbegæringen.

IT Factory parkerede ellers en milliongæld sidste år og startede forfra med aktiviteterne i et nyt og gældfrit selskab.

Det skete endda, efter det amerikanske selskab, der tidligere indgik i koncernen, havde vinket farvel til 153 millioner kroner, som IT Factory skyldte.

Ingen penge i banken

Amagerbanken og de øvrige kreditorer i IT Factory håbede, at selskabet blev i stand til at generere overskud. Det skulle så gå til at banke af på gælden i det gamle selskab, som er omdøbt til Oldco.

Ifølge administrerende direktør i IT Factory, Stein Bagger, lykkedes det også skabe overskud på driften. Han begrunder derfor IT Factorys kollaps med den "tynde kapitalisering". Sagt på en anden måde havde selskabet ikke penge i banken, hvis bare en enkelt stor ordre eller to røg i vasken.

Salget er heller ikke gået, som Stein Bagger og den øvrige ledelse forventede.

- Nogle af vores partnere trækker et stort læs for os, og hvis de ikke kan det, så går det ud over producenten, konstaterer han.

Stein Bagger vil ikke oplyse, hvor meget IT Factory solgte for sidste år, og hvordan det økonomiske resultat blev. Det skyldes rekonstruktionen, der blev foretaget sidste år.

- Men kigger man på hele sidste kalenderår, havde vi overskud, siger direktøren uden at specificere det nærmere.

Forsøg på rekonstruktion

IT Factory begyndte med at lave applikationer til Lotus Notes, som IBM ejer. Senere kom der dog også tillægsprogrammer til Microsoft Exchange mellem produkterne.

Ifølge Stein Bagger har IT Factory "interessante kunder verden over". Derfor antyder han også, at der er et forsøg i gang på at rekonstruere selskabet, men det kan først ske, når konkursbegæringen er behandlet af skifteretten, og der er udpeget en kurator.

IT Factory-direktøren har ikke lyst til at fortælle, hvem der står bag forsøget på en rekonstruktion. Men han afviser, at den tidligere frontfigur, Lars Munch Johansen, er med. Han har også været ude af selskabet længe.

Direkte adspurgt, om han selv er interesseret i at være med i en rekonstruktion, svarer Stein Bagger:

- Det kan jeg ikke afvise.




IT-JOB

Blue Water Shipping A/S

Senior Developer

MAN Energy Solutions

Department Manager Edge Platform

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Erfaren teamleder til årsopgørelsen
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere