Kreditorer siger nej til Jensby

De store distributører, som hænger på hovedparten af Netkoncepts gæld på cirka 100 milioner kroner, vil ikke lade finansmanden Asger Jensby overtage selskabet.

På et møde i går aftes fremlagde Asger Jensby sin plan for at overtage aktiviter og medarbejdere i Netkoncept. Planen bliver imidlertid rigtigt dårligt modtaget hos distribtørerne.

»Vi vender tommelfingeren nedad. Actebis vil ikke medvirke til Jensbys projekt for Netkoncept,« siger Torben Qvist, topchef for Actebis.

Han mener ikke, at det vil stille kreditorerne spor ringere at forkaste planen.

Samme holdning har man hos Scribona:

»Den plan vil vi ikke medvirke til, og jeg tvivler på, at andre kreditorer vil. Det er en ommer,« siger Scribona-boss Lars Götzsche.

Ingram Micros landechef Carsten Braunschweig siger, at han er fuldstændigt på linje med Qvist og Götzche:

»Det, der blev fremlagt vækker bestemt ikke begejstring. Vi vender også tommelen nedad,« siger han.

En medvirkende årsag til distributørernes negative holdning er, at flere af dem har været igennem samme proces flere gange tidligere - i Websales' tilfælde oven i købet med stort samme selskab og samme personkreds.

»Der er et markant personsammenfald mellem de, der stod bag den tilsvarende Hafnia-model, da Websales gik konkurs i 2003, og de, der står bag den aktuelle Hafnia-model som foreslået af Jensby. Men vi vil ikke medvirke til det her én gang til,« siger Torben Qvist.

Også hos Scribona og Ingram Micro fremhæver man personsammenfaldet som en faktor, der har skabt mistillid til Jensbys plan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere