1700 søger om at forlade TDC

Dansk Metal er overrasket over, at 1700 medarbejdere vil forlade TDC, som skal af med 1650 ansatte. Alligevel tør TDC-direktør Henning Dyremose ikke afvise fyringer.

1700 medarbejdere ønsker at forlade TDC. Det var resultatet, da fristen for at søge frivillig fratrædelse udløb i går.

Det svarer i store træk til det antal stillinger, som teleselskabet vil spare væk.

TDC skærer i alt 1650 job ud af organisationen, men vil alligevel ikke love at holde sig fra fyresedler.

Først skal lederne i de enkelte afdelinger tage stilling til ansøgerne. De vurderer, hvor dyrt det vil være for TDC at bevilge fratrædelse. Mange af medarbejderne er ansat på tjenestemandsvilkår og er derfor meget vanskelige og dyre at skille sig af med.

Desuden forbeholder TDC sig ret til at sørge for, at selskabet ikke kommer til at mangle kvalificerede medarbejdere inden for et eller flere forretningsområder eller inden for et geografisk område.

Fagforeningen er overrasket

Forbundssekretær Bo Stenør Larsen fra Dansk Metal IT er overrasket over, at så mange medarbejdere vil væk fra TDC.

- På den ene side er det overraskende glædeligt, at så mange melder sig. De har vurderet deres situation og kan leve med at gå frivilligt nu, siger han.

- På den anden side kan det også være negativt, at så mange ønsker at komme væk fra selskabet, tilføjer fagforeningschefen.

Han afviser at give sit personlige bud på, om det er godt eller skidt, at så mange har søgt om at forlade TDC, men henviser i stedet til 1997. Dengang skulle TDC af med 2500 ansatte, og det blev klaret ved frivillige fratrædelser. Men der måtte tre ansøgningsrunder til, inden tilstrækkeligt mange meldte sig.

Brev i næste uge

Bo Stenør Larsen mener, at med så mange ansøgere om frivillig fratrædelse bør det lykkes for TDC at undgå fyringer.

TDC lover at tage stilling til ansøgningerne hurtigt. Ansøgerne bliver indkaldt til samtaler allerede i denne uge, og i begyndelsen af næste uge drøfter TDC afslag og imødekommelse af ansøgninger med de faglige organisationer. 7. juni, lørdag i næste uge, sender selskabet et brev til alle, der vil forlade selskabet, og fortæller, om deres ønske kan imødekommes.

I første omgang skal TDC kun af med 1250 medarbejdere. De sidste 400 fratrædelser finder sted til efteråret. Opsplitningen skyldes ifølge Bo Stenør Larsen, at TDC vil sikre sig mod, at kunderne kommer til at mærke fratrædelserne som serviceforringelser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere