Baan bliver solgt igen

Britiske Invensys har tabt knap fire milliarder kroner på at eje ERP-leverandøren Baan i tre år. Nu træder en amerikansk investeringsfond til.

Britiske Invensys, der udvikler systemer til styring af industriel produktion, stiftede et dyrt bekendtskab med branchen for virksomhedssoftware.

For tre år siden købte Invensys den allerede dengang kriseramte hollandske ERP-leverandør Baan. Prisen var 4,8 milliarder kroner.

Det lykkedes dog aldrig Invensys at blive leverandør af software til alle forretningsprocesser i industrivirksomheder, og ifølge Financial Times gav Baan sidste år underskud på 189 millioner kroner.

Derfor har Invensys sat Baan på salgslisten, og den britiske finansavis skriver, at det er lykkedes at finde en køber.

Det bliver ikke en konkurrent til Baan, men derimod den amerikanske investeringsfond General Atlantic Partners. Fonden står også bag massive millioninvesteringer i Roskilde-virksomheden Digiquant, der udvikler afregningssoftware til teleselskaber.

General Atlantic Partners er dog kun parat til at betale 861 millioner kroner for Baan. Derfor står Invensys tilbage med et tab på knap fire milliarder kroner på de tre år, selskabet havde Baan under sine vinger.

Handlen er endnu ikke underskrevet, og ifølge Financial Times kan der gå op til 30 dage, inden den bliver offentliggjort. Ingen af parterne har ønsket at kommentere avisens oplysninger.

Baan-købet har for længst kostet den ansvarlige Invensys-topchef, Allen Yurko, jobbet. Han røg ud, da han, få dage efter handlen blev gennemført, måtte advare om, at Invensys ikke kunne nå sine finansielle mål.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere