Mandagens aviser om IT

HP vil være større end IBM i Danmark. Klausuler snærer IT-sælgere. Analytiker: Telia tvunget til opkøb i Danmark. Under halvdelen af de små virksomheder bruger firewall.

HP vil være større end IBM i Danmark

Hewlett-Packard har efter fusionen med Compaq givet sig selv tre år til at blive større end IBM på det danske marked, hvor netop IBM stort set altid har været den største IT-leverandør. HP's nordeuropæiske direktør, danskeren Walther Thygesen, påpeger, at HP er større end IBM i resten af Norden, og at der er vækst på områder herhjemme, hvor HP står stærkere end IBM. IBM's nordiske direktør, Carl Christian Ægidius, ser kun HP som en af konkurrenterne. På spørgsmålet om, hvorfor han tror, at HP melder sådan ud, svarer han: "Man kan have et indtryk af, at det er for at øge moralen blandt medarbejderne efter fusionen". (Berlingske Tidende)

Klausuler snærer IT-sælgere

Snærende konkurrenceklausuler gør det meget vanskeligt for sælgere i IT-branchen at skifte job. De får forbud mod at arbejde for konkurrenterne i op til et år efter opsigelsen og forbud mod at kontakte samme kundekreds i op til tre år. De fleste ender ifølge organisationen Danske Sælgere med at skrive under af frygt for, at jobbet ellers går til en anden. "På den måde kan virksomheder holde folk fuldstændig uden for markedet i et år eller mere, hvis de vover at skifte job," siger administrerende direktør John Gudbrandsen, Danske Sælgere. Dansk Arbejdsgiverforening betegner den udtalelse som "piveri". DA påpeger, at virksomhederne skal betale kompensation på minimum 50 procent af lønnen i den periode, den ansatte er bundet af en konkurrenceklausul. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Analytiker: Telia tvunget til opkøb i Danmark
Telia er nødt til at købe eller fusionere med TDC, Sonofon eller Orange, hvis selskabet skal nå sin målsætning om at lægge yderligere 200.000 kunder til de nuværende godt 400.000. Det siger teleanalytikeren Poul Ernst Jessen fra Danske Securities. Han mener ikke, at Telia har nogen mulighed for selv at skaffe 200.000 kunder mere, med mindre selskabet sænker priserne voldsomt. Og så bliver der måske snarere brug for 300.000 nye kunder for at få forretningen til at hænge sammen. (Berlingske Tidende)

Under halvdelen af de små virksomheder bruger firewall

Kun 44 procent af de danske virksomheder med under 100 medarbejdere benytter en firewall, selv om næsten alle er koblet på internet. Det viser en ny undersøgelse af IT-sikkerheden i 100 små danske virksomheder, som GM Markedskommunikation har gennemført for sikkerhedsfirmaet Symantec. Godt syv ud af ti virksomheder benytter antivirus-software. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere