IDC: Epson pumper dansk salg

En ny undersøgelse fra analysefirmaet IDC fastslår, at printerproducenten Epson pumper sit danske salg ved at tillade distributørerne at sende printere ud af landet. Epson afviser.

Epson har pumpet sin danske markedsandel og set gennem fingre med, at distributører har sendt printere ud af landet igen.

Det er konklusionen på en undersøgelse fra analysebureauet IDC, som har set på, hvilke led printerne på det danske marked går igennem, inden de havner hos kunderne.

Konklusionen er, at der sker handel med printere over grænserne, selv om distributørerne som regel har klausuler om, hvilke markeder de må operere på. Men handlen er meget begrænset for alle andre producenter end netop Epson.

Derimod havner hver femte printer, som de danske Epson-distributører køber, i udlandet igen, konkluderer IDC. Det svarer til, at 5.000 printere, der var købt til det danske marked, sidste år blev solgt i udlandet.

Det betyder, at Epson andel af det danske printermarked ikke er 19 procent, sådan som IDC ellers opfører den, men derimod 16 procent.

- De fleste producenter har rimelig styr på deres salgskanal, men Epson har et lidt friere forhold til deres distributører. Jeg tror, at Epson har set gennem fingre med reeksporten, siger Anders Elbak, som har stået for IDC's undersøgelse af printermarkedet.

- Jeg tror, at Epson har gjort det for at få skubbet markedsandelen op, tilføjer han.

Højere fortjeneste

Anders Elbak forklarer fidusen for distributørerne således: En distributør, der kan sælge 5000 printere på det danske marked, køber i stedet 10.000. Det større parti gør, at han får hver enkelt printer billigere.

Dernæst sælger distributøren de 5000 printere på det danske marked. Fortjenesten bliver lidt højere end normalt, fordi de er købt billigere.

De resterende 5000 printere sælger han derefter til en forhandler i udlandet til samme pris, som han selv købte dem for af Epson.

Epsons danske direktør, Hans Riber, afviser ethvert kendskab til, at han tillader distributørerne at købe for store printerpartier ind.

- Ingram Micro har fået lov til at købe ind til det norske marked i Danmark. Omvendt køber Elgiganten de printere i Norge, som bliver solgt i butikkerne herhjemme, fortæller han.

Ifølge Hans Riber gør Epson sig store anstrengelser for at begrænse gensalget af printere over grænsen. I øjeblikket kommer der således printere til Danmark fra Tyskland uden om de officielle kanaler, og det forsøger Epson at bremse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere