Telekrise præger RTX

De store teleproducenters økonomiske problemer slår igennem hos nordjyske RTX, der får færre udviklingsopgaver. Til gengæld tordner royalty-indtægterne i vejret.

Teleproducenter som Ericsson, Alcatel og Lucent har været hårdest ramt af krisen, og det smitter af på RTX Telecom i Nørresundby.

Selskabets omsætning på store udviklingsprojekter, som hovedsageligt er udført for andre i branchen, faldt med over en fjerdedel i det første halve regnskabsår, som udløb med udgangen af marts.

RTX begrunder ikke faldet yderligere i sit regnskab, men det smadrer heller ikke selskabet forretning.

I forhold til sidste år er indtægterne fra royalties af de teknologier, som RTX har solgt til andre selskaber, nemlig tordnet i vejret. De udgjorde 25 millioner kroner i første halvår, mere end en fordobling i forhold til sidste år.

RTX tabte to millioner kroner i de seks måneder på den primære drift, mens der sidste år var et tilsvarende overskud.

På bundlinien er der dog stadig overskud på 1,3 millioner kroner, fordi RTX har finansielle indtægter på fire millioner kroner.

Omsætningen er faldet godt to millioner kroner, men RTX har til gengæld sparet 5,5 millioner kroner på indkøb af varer.

RTX Telecom A/S Halvårsregnskab
Millioner kroner1. halvår 20031. halvår 2002
Omsætning95,598,1
Resultat af primær drift (EBIT)-1,91,9
Resultat før skat 2,36
Resultat1,34
Egenkapital per 31. marts388,7370,9
Antal ansatte243233
Derfor er lønningerne til de 243 medarbejdere, heraf 199 ingeniører og teknikere, med til at trække driften i røde tal. Lønningerne er steget 3,6 millioner kroner.

RTX Telecom har også problemer med datterselskabet Penell, som blev købt for 16,5 millioner kroner i 2001. Penell udvikler systemer til sikker trådløs kommunikation, og kunderne skal findes inden for sundhedsområdet.

Men kunder er der foreløbig ikke særlig mange af, for omsætningen i første halvår blev på beskedne 2,1 millioner kroner, og Penell efterlod et underskud på 4,2 millioner kroner.

Skuden skal nu vendes med en ny salgsorganisation og øget samarbejde med moderselskabet.

RTX var onsdagens bundskraber på Københavns Fondsbørs med et fald på 10,5 procent efter offentliggørelsen af regnskabet. Selskabet fastholder ellers målet om en omsætning på mellem 230 og 250 millioner kroner for hele regnskabsåret, og et overskud før finansielle poster på mellem 20 og 30 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere