Onsdagens aviser om IT

Næppe penge til 2M-kreditorer. Frederikshavn: Rabat for digital selvbetjening. S vil have svar om Tetra-salg. Ny pris for digitalisering.

Næppe penge til 2M-kreditorer

Der bliver næppe andet end håndøre tilbage til kreditorerne, når konkursboet efter det krakkede 2M Invest er gjort op. Kurator har modtaget krav på 670 millioner kroner, hvoraf Danske Bank, Nordea, Amagerbanken og Spar Nord står for 604 millioner kroner. Bankerne har pant i mange af de selskaber, som 2M invest har investeret i, og hvis aktieposterne bliver solgt, går pengene direkte til bankerne, uden om konkursboet. Der er derfor ingen udsigt til, at boet kommer op på en beholdning, der kan honorere mere end en brøkdel af kreditorernes krav. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Frederikshavn: Rabat for digital selvbetjening
Frederikshavn Kommune overvejer at give de borgere, som kan betjene sig selv over internet, rabat på offentlige ydelser, for eksempel bestilling af nyt sygesikringsbevis. Kommunen mener, at selvbetjeningen kan spare skattekroner og vil derfor lokke flere til selvbetjening. Ud over lavere gebyrer kan det ske med løfter om hurtigere sagsbehandling. Odenses borgmester Anker Boye (S), næstformand i Kommunernes Landsforening, og formand for KMD's bestyrelse, vil "bestemt ikke afvise, at vi skal gøre det økonomisk attraktivt for borgerne at betjene sig selv over nettet". Næstveds kommunaldirektør, Hermann Weidemann, peger på, at det kræver en lovændring, hvis kommunerne skal give rabat for digital selvbetjening. I dag skal de nemlig behandle alle borgere lige. Amtsrådsforeningens formand, Kristian Ebbensgaard (V), afviser også tanken. "Jeg mener, at vi ikke skal gøre forskel på folk, uanset om de er på nettet eller ej," siger han. (Politiken)

S vil have svar om Tetra-salg

Socialdemokraternes IT-ordfører Thomas Adelskov trækker videnskabsminister Helge Sander (V) ind i salget af det danske Tetra-selskab, T-Cell. Hans Damm fra Sønderborg har købt licensen, og han har samtidig en salgsaftale med Motorola, der står bag det andet danske Tetra-selskab. Derfor har Konkurrencestyrelsen modtaget flere klager over salget af T-Cell, som IT- og Telestyrelsen allerede har godkendt. Thomas Adelskov vil have Helge Sanders forklaring på, hvordan Telestyrelsen kunne godkende handlen, mens Konkurrencestyrelsen undersøger handlen. (Børsen)

Ny pris for digitalisering

Dagbladet Børsen og IT- og Telestyrelsen introducerede i går en ny pris, der skal belønne digitaliseringsprojekter i den offentlige forvaltning. Der bliver tale om fire priser, uddelt i henholdsvis stat, amter og kommuner, samt en særlig pris. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere