Gode penge i at bryde KMD's monopol

Jyllinge-firmaet Tabulex tjener stadig flere penge på at levere software til de danske skoler. Men det har været hårdt og taget lang tid at bryde KMD's monopol.

Det er svært at konkurrere med et selskab, som tidligere havde monopol på et marked, men stædighed belønner sig.

Det er læren fra Tabulex i Jyllinge, som leverer software til de danske skoler. Selskabet har netop præsenteret et nyt regnskab, hvor der er vækst i både omsætning og overskud.

2002 blev ifølge stifterne, Carlo Lassen Lund og Poul Erik Dige, året, da Tabulex overhalede KMD og blev største leverandør af software, som skolerne blandt andet bruger til skemaplanlægning og til at styre lærernes tjenestetid.

Opskriften på succesen er ifølge stifterne enkel. Det gælder om at levere et bedre produkt med mere omfattende service. Det gør heller ikke noget, hvis det er billigere, men altafgørende er det ikke.

Tabulex blev stiftet i 1994 og har stille og roligt ædt sig ind på KMD. Sidste år voksede selskabet til otte medarbejdere. Mod slutningen af året og i begyndelsen af dette år er medarbejderstaben fordoblet.

Tabulex ApSÅrsregnskab
Millioner kroner20022001
Bruttofortjeneste5,93,9
Resultat af primær drift (EBIT)2,21,9
Resultat før skat 2,32
Resultat1,61,4
Egenkapital1,71,5
Ifølge Carlo Lassen Lund så kan væksten fortsætte, selv om Tabulex allerede i dag har solgt sine systemer til flere end halvdelen af landets kommuner. For det første er licensen en årsafgift. For det andet sælger Jyllinge-selskabet systemer, der kan løse flere opgaver på skolerne.

Det har dog ingen dans på roser at konkurrere med KMD.

- KMD er ejet af Kommunernes Landsforening. Derfor føler vi ikke, at der er tale om fri konkurrence, siger Carlo Lassen Lund.

Tabulex har forsøgt at angribe markedet nedefra. Det vil sige, at selskabet har taget fat i skolernes administration for at overbevise om produkternes kvalitet.

- Men mange steder oplever vi, at både skolerne og forvaltningen ønsker at købe vores system. Alligevel får vi aldrig ordren, fordi det bliver stoppet højere oppe i systemet, fortæller Poul Erik Dige.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere