Difo vandt første slag om slettede domæner

Det lykkedes ikke firmaet Digital Marketing Support at få fogedens velsignelse til at skaffe flere hundrede attraktive domænenavne tilbage. Dansk Internet Forum havde ret til at slette domænerne, siger dommeren.

Dansk Internet Forum (Difo) har vundet første slag mod Anani Voulé, direktør for Digital Marketing Support.

Fogedretten afviste mandag Anani Voulés krav om, at Difo skal tilbageføre flere hundrede domænenavne til Digital Marketing Support.

Difo slettede domænenavnene, fordi Digital Marketing Support betalte gebyret for dem for sent.

Men det er der ifølge Anani Voulé en meget god forklaring på. Difo skriver i sine betingelser, at hvis kunderne betaler gebyret, så accepterer de samtidig Difos regelsæt.

Ventede på svar

Det vil Digital Marketing Support ikke. Selskabet kører flere andre sager mod Difo, blandt andet om domænet co.dk. Den sag har Digital Marketing Support i første omgang vundet.

Anani Voule bad derfor om, at Difo sendte en skriftlig bekræftelse på, at hans betaling af gebyrerne for domænenavnene ikke skulle tolkes sådan, at han accepterede Difos myndighed over danske domænenavne.

Ifølge Anani Voulé lod svaret for Difo vente på sig, selv om han rykkede flere gange. Til sidst fik han dog et brev fra Difos advokat, som han valgte at tolke som bekræftelsen, og samme dag sendte han en check med gebyrerne.

Da var det bare for sent. Checken ankom 26. august. Gebyrerne skulle have været betalt en uge tidligere, 19. august. Derfor var Difo i sin gode ret til at slette domænerne, mener dommeren i fogedsagen.

Han afviste at forholde sig til spørgsmålet om Difos ret til at administrere .dk-domænet.

Anani Voulé bebuder, at han vil kære kendelsen til landsretten. Samtidig har han personlige stævninger på vej mod Difos bestyrelsesmedlemmer, som han anklager for ikke at overholde deres mandat.

I forvejen fører Digital Marketing Support og Difo flere retssager mod hinanden, ligesom Anani Voulé fører sager om retten til enkelte domænenavne ved domstolene. Han anerkender ikke Difos klagenævn.

Nye ejere af slettede domæner

En af de sager handler om Allways.dk, som Anani Voulé har vundet retten til at beholde. Men Allways.dk er mellem de domæner, som Difo har inddraget. Det er i dag overtaget af andre ejere, og Anani Voulé har tidligere advaret om, at de kan have fået det på falske præmisser, hvis han vinder sine søgsmål mod Difo.

Ifølge Anani Voulé slettede Difo 575 af hans domænenavne. Omkring en tredjedel - de mest attraktive - er i dag registreret af nye ejere.

Difo har tidligere udtalt, at striden kun handler om 300 domænenavne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere