Sønderborg-millionær får sin mobillicens

Telestyrelsen har godkendt, at Hans Damm, telemillionær fra Sønderborg, køber mobilselskabet T-Cell. Betænkeligt, siger branchedirektør, fordi Hans Damms selskab har en salgsaftale med T-Cells konkurrent, Motorola.

Sønderborgs telemillionær, Hans Damm, har fået sin licens til at opbygge et landsdækkende mobilnet baseret på Tetra-standarden.

Tetra egner sig særligt til transportselskaber, forsyningssektoren og ikke mindst beredskabet, og Hans Damm har købt Tetra-selskabet T-Cell.

T-Cell var i betalingsstandsning, fordi det mislykkedes for virksomheden at tiltrække kunder til mobilstandarden.

Hans Damms køb af T-Cell krævede en godkendelse fra IT- og Telestyrelsen, og den var langt fra givet. Hans Damms primære selskab, Damm Cellular Systems, har nemlig en aftale med Motorola, som markedsfører og sælger selskabets sendeudstyr til Tetra-standarden.

Motorola er samtidig T-Cells hovedkonkurrent og har den anden licens til at bygge Tetra-net herhjemme.

Ikke eksklusivt

Telestyrelsen ser dog ikke samarbejdet mellem de to selskaber som tilstrækkeligt til at stoppe Hans Damms køb af T-Cell.

- Det forhold, at Damm Cellular Systems leverer udstyr til Motorola, bevirker efter IT- og Telestyrelsens opfattelse ikke, at der er tale om en uhensigtsmæssig koncentration af aktørerne på mobilmarkedet i lovens forstand, skriver styrelsen i sin godkendelse af handlen.

- IT- og Telestyrelsen har i den forbindelse lagt vægt på, at det faktum, at Damm Cellular Systems leverer udstyr til Motorola, ikke betyder, at Motorola vil kunne udøve kontrollerende indflydelse på Hans Damm Research (Hans Damms holdingselskab, red.) eller omvendt, allerede fordi Damm Cellular Systems A/S har andre salgskanaler end Motorola, og da Motorola vil kunne vælge en anden leverandør end Damm Cellular Systems, argumenterer styrelsen.

Rygter i branchen vil vide, at Motorolas salgsaftale med Damm Cellular Systems er eksklusiv i Norden, men det afviser Hans Damm.

Panderynker i branchen

Alligevel giver Telestyrelsens godkendelse af Tetra-handelen panderynker i telebranchen. Peer Kølendorf, direktør for mobildistributøren Comitel, har tidligere været med til at skrive en rapport om Tetra i Danmark. Han bebrejder ikke Telestyrelsen, at den godkendte handlen.

- Men det er alligevel betænkeligt, hvis meningen er, at der skal være ordentlig konkurrence, siger han.

Peer Kølendorf henviser til, at både T-Cell og Motorolas TetraNet har haft mere end svært ved at skaffe kunder.

- Når to operatører opholder sig meget i samme lokale, så vil det være nærlæggende, hvis de prøver at undgå enhver konkurrence, som kan skade begge parter, forklarer han.

Relevant link

IT- og Telestyrelsens godkendelse




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere