Dommer: Nej til Cybercity-konkurs

Klaus Riskær Pedersen får ikke rettens hjælp til at købe Cybercity tilbage. Skifteretten afviste i dag en konkursbegæring mod selskabet bag Cybercity, og Riskær bebuder sagsanlæg mod ejerne.

Selskabet bag Cybercity skal ikke erklæres konkurs, besluttede Skifteretten i dag.

Finansmanden Klaus Riskær Pedersen havde ellers bedt retten om at erklære selskabet konkurs for at undgå, at Cybercity-ejerne med den amerikanske investeringsfond Advent International i spidsen sælger Cybercity til sig selv.

Den interne handel sker nemlig til så lav en pris, at Klaus Riskær Pedersens warrants, en type aktieoptioner, er værdiløse.

Værre er det, at den familiefond, som efter sin fundats skal støtte ham, også går glip af 163 millioner kroner, som var blevet udløst, hvis Cybercity blev handlet til en højere pris.

Klaus Riskær Pedersen forsøgte med sin konkursbegæring at tvinge en ny værdisætning af Cybercity frem. Han har selv, sammen med ukendte investorer, givet et bud på 300 millioner kroner på selskabet, plus de 163 millioner kroner fra familiefonden. Fondens bestyrelse har dog aldrig fortalt, om den er indforstået.

Kan ikke være insolvent

Nu kan det være lige meget, for dommeren i Sø- og Handelsretten i København, Jørgen Als Andersen, afviser konsekvent Riskærs krav.

Ifølge Børsen Online påpegede han et logisk problem i Riskærs konkursbegæring. Hvis Riskær har ret i, at Cybercity er mere værd, end Advent handler selskabet til internt, så er selskabet bag Cybercity solvent og kan ikke erklæres konkurs. Hvis selskabet omvendt er insolvent, så er Riskærs warrents under alle omstændigheder værdiløse.

Klaus Riskær Pedersen sagde efter mødet i Skifteretten, at han nu vil anlægge civile søgsmål mod Cybercity-ejerne, selv om sagerne kan trække ud i årevis. Han håbede, at den ravage, han har skabt i medierne, kan få likvidator til at tænke sig om og overveje hans købstilbud, inden han godkender den interne handel med selskabet.

Likvidatoren, advokat Kurt Skovlund, har tidligere forklaret til Computerworld Online, at han har bedt om flere oplysninger om Riskærs købstilbud.

Klaus Riskær Pedersen stiftede og drev Cybercity, frem til selskabet for tre år siden blev solgt for en halv milliard kroner. Han kunne dog ikke selv stå som ejer, da han er personligt konkurs, og hovedejeren er derfor familiefonden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere