Riskær bliver sorteper i Cybercity-salg

Familiefonden til støtte for Klaus Riskær Pedersen går glip af en mulig milliongevinst, når de nye ejere af internetudbyderen Cybercity sælger selskabet til sig selv. Og der er næppe noget, Riskær kan gøre ved det.

Han kæmper med alt, hvad han har lært, Klaus Riskær Pedersen.

Han har fremsat et købstilbud på 300 millioner kroner, og han har sendt en konkursbegæring, som skifteretten behandler på onsdag.

Men lige meget ser det ud til at hjælpe. Alt tyder på, at den familiefond, som skal pleje hans økonomi, bliver sorteper i spillet om internetudbyderen Cybercity.

Riskær stiftede Cybercity, men kunne på grund af sin personlige konkurs ikke selv stå som ejer af selskabet.

Det gjorde i stedet familiefonden, og den har mulighed for endnu større gevinst fra salget til den amerikanske investeringsfond Advent International i 2000.

Det kræver bare, at Advent sælger Cybercity videre for mere end den cirka halve milliard kroner, som fonden købte den danske internetudbyder for. Sker det, så falder der en bonus på op til 163 millioner kroner af til fonden - og en stor del af dem kan gå videre til Riskær.

Sælger til sig selv

Problemet er bare, at Advent International er ved at sælge Cybercity til sig selv - til en væsentlig lavere pris end den halve milliard kroner, omkring 230 millioner kroner. Så falder Riskær-fondens krav væk.

Det bekræfter likvidatoren i det holding-selskab, hvor ejerskabet af Cybercity tidligere har ligget, advokat Kurt Skovlund. Han forstår derfor godt, at Klaus Riskær Pedersen kæmper for at stikke en kæp i hjulet for salget.

Advokaten har modtaget et betinget købstilbud på Cybercity på 300 millioner kroner. Han ved dog ikke, hvem der skal betale gildet, for Riskær selv er jo konkurs, så det er han ved at undersøge.

Men det bliver ikke likvidatoren selv, som afgør, hvem der løber med Cybercity. Han vil komme med en indstilling til aktionærerne i selskabet.

De er i store træk lig med aktionærerne i det nye selskab. Da de er ved at sælge selskabet til sig selv, er der ikke store chancer for, at de vil tage imod et andet tilbud.

- Jeg ser på, om prisen er markedsmæssig eller ej, siger Kurt Skovlund.

Ikke udsigt til nye bud

Han kan ikke svare på, om der skal indledes en egentlig budrunde på Cybercity. Det er også op til aktionærerne at bestemme, siger han.

Der er dog ingen udsigt til, at der kommer nye bud. Talskvinde Chantal Ligertwood fra Advent International fastslår, at fonden og de øvrige investorer ikke er ved at forlade Cybercity.

- Vi vil starte på en frisk med en ny ejerstruktur, og det er enklest at gøre i et nyt selskab, forklarer hun manøvren.

Det begrunder hun med, at nogle af investorerne har lånt penge til Cybercity. Deres tilgodehavende konverterer de nu til aktier i selskabet.

Computerworld Online har talt med direktøren for et af de selskaber, der er mellem de mest oplagte købere af Cybercity.

Han har ikke hørt fra selskabet, selv om prisen på de 230 millioner kroner ikke virker afskrækkende, og han formoder derfor, at ejerne ikke vil sælge.

Skal skaffe pengene

Det har Klaus Riskær Pedersen indset, og han har derfor sendt en konkursbegæring af sted mod det lukningsdømte holding-selskab. Det kræver dog, at han har et krav i selskabet, og det har likvidator Kurt Skovlund afvist.

Selskabets eventualforpligtelse ved et videresalg kan ikke betragtes som et krav, og derfor mener han ikke, at Riskær har nogen chance for at få taget selskabet under konkursbehandling. Men det skal skifteretten tage endelig stilling til onsdag.

Indtil videre ser det derfor ikke ud til, at Riskær har mange andre valgmuligheder end at skaffe en hulens bunke penge - med navn på afsenderen - i en vis fart. Kun det vil kunne overbevise Kurt Skovlund om, at Advent Internationals interne salg af Cybercity ikke sker til en "markedsmæssig pris".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere