EDB Gruppen: Kerneforretning halter bagefter

EDB Gruppen, som IBM kontrollerer, har svært ved at holde gang i den danske kerneforretning som forhandler af ERP-systemer. Kunderne er tilbageholdende. Alligevel har selskabet bevaret overskuddet for 9. kvartal i træk.

Det er svære tider for de mange forhandlere af økonomistyring og ERP-programmer på det danske marked.

Det må IBM-kontrollerede EDB Gruppen sande. Selv om Herning-virksomheden har overskud for 9. kvartal i træk, så halter kerneforretningen bagefter.

EDB Gruppen hentede to tredjedele af sin omsætning på 213 millioner kroner i årets første tre måneder i den danske hovedforretning, som hovedsageligt sælger ERP-systemer.

Som den eneste af det børsnoterede selskabs forretningsenheder skuffede den ledelsen, som tidligere på foråret gennemførte en fyringsrunde.

Administrerende direktør Jens Frølund har dog selvtilliden i behold. Han hævder at tage markedsandele fra konkurrenterne og lover aktionærerne at vokse fem procent mere end markedet i år.

EDB Gruppen A/S Kvartalsregnskab
Millioner kroner1. kv. 20031. kv. 2002
Omsætning213,2218,9
Resultat af primær drift (EBIT)1,56,7
Resultat før skat 1,45,6
Resultat1,23
Egenkapital194,9189
Antal ansatte9881010
Problemet er bare, hvordan markedet udvikler sig. Selv om EDB Gruppen har fået nye kunder, så kniber det med at få de eksisterende kunder til at skrive under på nye kontrakter. Virksomhederne er selv pressede, så der bliver ikke udskrevet store checks, før det er absolut nødvendigt.

Det er hovedårsagen til, at overskuddet før skat dalede i første kvartal fra 5,6 millioner kroner sidste år til 1,4 millioner kroner i år. Alligevel stiller EDB Gruppen fortsat et overskud på 40 millioner kroner før skat for hele året i udsigt.

Det skyldes, at det går godt i stort set alle datterselskaberne. Selv i det svenske selskab, som sidste år var det store problembarn, er der faldet nogenlunde ro over situationen.

EDB Gruppen har dog fortsat underskud i Sverige, og ledelsen skriver i sit kvartalsregnskab, at det svenske selskab ventes at "være en udfordring i 2003".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere