TDC: ADSL-indgreb unødvendigt

TDC finder det overflødigt at præcisere reglerne om konkurrence på ADSL-markedet, men glæder sig over, at selskabet selv må fastsætte sine priser. Teleselskabet udsteder ingen garanti mod prisstigninger.

TDC, som kontrollerer det danske telenet, mister nogle af sine gebyrindtægter, når politikerne griber ind for at sikre konkurrencen på ADSL-markedet.

Det er en del af en bred, politisk aftale, som blev indgået i dag, fredag, men foreløbig vælger TDC at se aftalen som et oplæg til forhandlinger.

Vicedirektør Jens Hauge afviser at komme med et bud på, hvor mange penge selskabet går glip af. Cybercity forventer at spare "et mindre millionbeløb" på sine grossistindkøb hos TDC.

Jens Hauge vil heller ikke ud med, hvor store indtægter TDC har fra de gebyrer, som selskabet opkræver af konkurrenter, der vil sælge ADSL.

- Der er lagt op til konkrete forhandlinger om de gebyrer, der skal forsvinde. Vi må vente og se resultatet af de forhandlinger, siger TDC-direktøren.

Ifølge Jens Hauge fungerer konkurrencen på ADSL-markedet fint, selv om TDC har en markedsandel på over 80 procent. Derfor "undrer" han sig over flere af de forslag, som politikerne stiller for at sikre konkurrenterne bedre vilkår. Han betegner nogle af politikernes forslag som "unødvendige".

- Det ser ud, som om den politiske aftale lægger op til yderligere regulering, når det gælder ADSL. For eksempel skal reglerne for ikke-diskrimination præciseres. Det er helt overflødigt, for vi har klare regler i dag, siger Jens Hauge.

Han glæder sig til gengæld over, at TDC selv får lov til at bestemme, hvor meget kunderne skal betale for deres samtaler på fastnet, også selv om politikerne lægger op til at fastfryse abonnementsprisen midlertidigt.

Forbrugerrådet og analytikere har tidligere sagt, at det kan føre til højere telepriser. Det vil Jens Hauge ikke udelukke.

- Vi får en markedsdrevet prisudvikling på området. Så må vi se, om det bliver dyrere eller billigere. Men jeg har svært ved at tro på, at det bliver dyrere, fordi markedet bliver frit, siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere