Innovationsmiljøer tilbagebetaler 45 millioner til staten

Regeringens kamp for at få bredt viden ud fra forskerne til erhvervslivet og samfundet, er nu så småt begyndt at vise resultater.

Landets syv innovationsmiljøer gav sidste år så stort et overskud, at tilbagebetalingen fra succesfulde virksomheder til staten blev næsten tredoblet fra 2004 til 2005.

»Innovationsmiljøernes succes er det første synlige eksempel på det vigtige arbejde, som regeringens globaliseringsstrategi bygger videre på. Og det viser, at en stigende markedsorientering af innovationsmiljøerne begynder at bære frugt. Der kan selvfølgelig være udsving, hvis en enkelt virksomhed er særlig succesfuld, men tendensen er klar,« siger videnskabsminister Helge Sander.

Private investorers rekordstore lyst til at investere i opstartvirksomhederne hjælper også til i denne retning. Sidste år skød private investorer i alt 632 millioner kroner i de forskellige virksomheder under innovationsmiljøerne. Det er over dobbelt så meget som året før. Og langt mere end de 89 millioner, som staten selv gav tilsagn om at indskyde som kapital i 2005.

»Når en iværksætter kommer så langt, at han kan gå på børsen eller vække interesse blandt store investorer, så er det kulminationen på en årelang proces, der startede med, at han som forsker fik en god ide. Den proces er innovationsmiljøerne uvurderlige fødselshjælpere til,« siger videnskabsminister Helge Sander.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere