Dansk teleselskab døjer med gælden

Det danske grossistteleselskab Globalconnect klarede sig gennem sidste års krise i branchen med overskud, men gælden er med 572 millioner kroner fortsat enorm.

Sidste år, da konkurrenterne bukkede under en efter en, klarede det danske grossistteleselskab Globalconnect sig fint.

Faktisk sikrede Globalconnect sig store engangsindtægter på at hjælpe de internationale teleselskaber, som kom i klemme, da deres leverandører kom i vanskeligheder.

Globalconnect er kontrolleret af den danske teleentreprenør Niels Zibrandtsen, som netop har måttet lade selskabet skille fra et andet af sine projekter, den trådløse bredbåndsleverandør Butlernetworks.

Globalconnect har lagt optiske fiberkabler med høj kapacitet ned på hovedstrækninger i Danmark og udvidet netværket til hovedbyerne i det øvrige Skandinavien og til Hamborg.

Kunderne er hovedsageligt teleselskaber, som lejer enten kabler eller transmissionskapacitet i dem og integrerer dem i deres eget netværk.

Mange langtidskontrakter

Netop markedet for nye teleselskaber med egne fiberkabler er kollapset totalt de seneste år med Global Crossing, KPNQwest/Ebone og Pangea som nogle af de mest synlige nedture.

Derfor lykkedes det sidste år Globalconnect at hente 62 millioner kroner ud af en samlet omsætning på 130 millioner kroner hjem på kontrakter med kort løbetid.

Ellers har Globalconnect hovedparten af sin omsætning på langtidskontrakter. Således har kunderne allerede forudbetalt 243 millioner kroner for at leje sig ind i netværket, og hovedparten af de penge gælder ydelser, som først leveres om fem år eller senere.

De mange korte kontrakter sidste år var med til at sikre det danske teleselskab overskud. Selve basisforretningen kører fint og kastede 23 millioner kroner af sig.

Globalconnect A/SÅrsregnskab
Millioner kroner
2002
Omsætning
129,5
Resultat af primær drift (EBIT)
22,9
Resultat før skat
1,6
Resultat
0,6
Egenkapital
52,1
Antal ansatte
47
Overskud presset af gæld
Alligevel blev der kun 600.000 kroner tilbage på bundlinien, og det skyldes Globalconnects altoverskyggende problem: Gælden.

Niels Zibrandtsens selskab skylder 572 millioner kroner væk, hovedsageligt til banken. Sidste år blev der betalt renter på 23 millioner kroner.

I år forventer Niels Zibrandtsen og den øvrige ledelse ikke, at der bliver overskud på bundlinien, men de regner med at kunne holde sig "inden for allerede sikrede finansieringsrammer", som der står i regnskabet.

Hvad det dækker over, har det altid været svært at få oplyst. Der har tidligere været rygter i branchen om, at Globalconnect levede på bankernes nåde, men det har selskabet afvist.

Globalconnect har i øvrigt været gennem en fyringsrunde sidste år, så der gennemsnitligt var 47 ansatte.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere