Dansk teledirektør mister trådløst bredbånd

Niels Zibrandtsen, stifter af den danske telekoncern Globalconnect, har mistet sit trådløse bredbåndsselskab Butlernetworks. Zibrandtsen har sagt farvel til posten som bestyrelsesformand, og de to selskaber skilles nu.

Niels Zibrandtsen, stifter af det danske grossist-teleselskab Globalconnect, har mistet grebet med sit selskab inden for trådløse bredbåndsnet.

Det var ellers Niels Zibrandtsen selv, som tog initiativ til at søge en licens til den trådløse bredbåndsteknologi, FWA.

De trådløse bredbåndsnet blev dog lagt i et selvstændigt selskab, fordi Niels Zibrandtsen fik penge fra amerikanske Norwest Equity Partners til projektet.

Globalconnect skød derimod en del af sit landsdækkende telenetværk baseret på højkapacitets optiske fibre ind til gengæld for sin ejerandel.

Gået som bestyrelsesformand

Siden har amerikanerne overtaget hovedparten af aktierne i Butlernetworks, der har haft brug for yderligere kapital, og Globalconnect har selv trukket sig ud og fordelt aktierne til sine ejere, først og fremmest Niels Zibrandtsen selv.

Nu har Norwest Equity Partners skilt sig af med Zibrandtsen som bestyrelsesformand og indsat en af sine egne partnere, Erik Torgerson, i stedet.

Samtidig vil amerikanerne og Butlernetworks direktør, Henrik Vestergaard, flytte fra Globalconnect. De to selskaber har hidtil delt kontor i Taastrup.

Niels Zibrandtsen ønsker ikke at svare på Computerworld Onlines spørgsmål over telefonen, men han har skrevet et indlæg om skilsmissen i det sidste fælles personaleblad for Globalconnect og Butlernetworks.

I personalebladet fastslår han, at Butlernetworks og Globalconnect skrotter alle de fælles aftaler, "som det er muligt at opsige på nuværende tidspunkt".

- Det er desværre konsekvensen af divergerende interesser mellem de to selskaber og deres aktionærer og ledelsesgrupper, hvorfor vi er nået til et punkt, hvor vi ikke kan vende tilbage, skriver den danske tele-iværksætter.

Niels Zibrandtsen tilføjer, at han "kun kan beklage denne udvikling".

Globalconnect skræmte kunderne

Det gør Henrik Vestergaard fra Butlernetworks derimod ikke. I personalebladet lægger han ikke skjul på, at han har presset på for skilsmissen fra det tidligere moderselskab.

- Nogle af vores partnere har været tilbageholdende med at handle med Butlernetworks, når de på andre områder konkurrerer med Globalconnect, forklarer han til Computerworld Online.

Henrik Vestergaard skal nu selv til at opbygge en funktion til at overvåge netværket. Det foregik tidligere sammen med Globalconnect.

Butlernetworks gør sig blandt andet fri af det tidligere moderselskab med en aftale med Cygate om at opbygge fiberoptiske netværk til at forbinde senderne i de trådløse netværk med hinanden.

Skulle have suppleret hinanden

Meningen med at have Globalconnect og Butlernetworks i samme selskabsfamilie var ellers, at Butlernetworks trådløse netværk kunne bruges til at nå det sidste stykke ud til kunderne, mens Globalconnect kan levere netværk på hovedstrækningerne.

- Det er altid ærgerligt at komme til den konklusion, at et tæt samarbejde ikke har været den rigtige løsning, siger Henrik Vestergaard.

Butlernetworks har knap 40 medarbejdere, som også fremover kommer til at arbejde på Københavns vestegn.

Niels Zibrandtsen er stadig administrerende direktør for Globalconnect, hvor han også har amerikansk kapital inde, nemlig fra Paradigm Ventures.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere