Motorola: Tocifret millionbeløb til Tetra

Motorola gider ikke længere vente på, at der melder sig investorer til et dansk mobilnet baseret på Tetra-teknologi. Derfor hæver selskabet et tocifret millionbeløb i banken og går selv i gang.

Motorola sprøjter et nyt, tocifret millionbeløb ind i udbygningen af et dansk mobilnet baseret på Tetra-standarden.

Den egner sig særligt til kom­­muni­kation i beredskabstjenester, for­­syningssektoren og transport­branchen.

Motorola har en licens til at opbygge et dansk Tetra-netværk, men selskabet har hidtil ventet på at få andre investorer med i folden.

Nu er Motorola blevet træt af at vente og går selv i gang med udbygningen.

- Ny bryder vi knuden med hønen og ægget. På den ene side siger kunderne, at vi skal have etableret et selskab, før de vil skrive kontrakt med os. På den anden side siger investorerne, at vi skal have kunder, før de vil investere, siger Ole Niss, direktør for Motorola i Danmark.

Det koster ifølge den amerikanske teleproducent 800 millioner kroner at bygge hele netværket herhjemme, men så mange penge ofrer Motorola ikke alene.

Ole Niss vil ikke ud med det nøjagtige beløb, men der skal et millionbeløb med to cifre til, hvis netværket skal dække Københavns-området.

Zenitel ude

Motorolas investering betyder også, at IT- og kommunikationsforhandleren Zenitel (tidligere Sait Stento) er ude på et sidespor.

Zenitel havde ellers oprindelig 25 procent af selskabet TetraNet, hvor Motorolas mobillicens ligger.

- Her og nu er det os, som kører løbet. Hvad Zenitel så gør, når vi står over for at etablere en investorkreds, vil tiden vise, siger Ole Niss.

Han vil ikke sige, hvor længe Motorola selv kan finansiere det danske mobilnet, hvis det trækker ud med at skaffe investorer.

- Vi har ikke nogen deadline, men kan leve længe med at være alene, hvis vi får kontrakter med store kunder. Men vi vil ikke rulle ud alene i hele landet, fastslår Motorola-direktøren.

Det andet danske Tetra-selskab, T-Cell, er netop blevet købt fri af sin betalingsstandsning af Hans Damm, telemillionær fra Sønderborg.

Hans selskab, Damm Cellular Systems, leverer ligesom Motorola-sendeudstyr til Tetra-netværk, og det har oven i købet en salgsaftale med Motorola.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere