Tirsdagens aviser om IT

Kritik af fondsbørsens webcast. Norsk konkurrent hyrer Navision-erfaring. For få penge til at udbrede e-mærke. Gatetrade.nets reklamer holder ikke.

Kritik af fondsbørsens webcast

Københavns Fondsbørs får kritik, fordi den på den ene side kræver, at virksomheder i de nye indeks SmallCap og MedCap fra næste år skal benytte webcast mindst to gange om året, samtidig med fondsbørsen selv tilbyder at udføre opgaven. Xstream, der lever af streaming-opgaver, beskylder samtidig fondsbørsen for prisdumping. Den kritik afviser fondsbørsen, men direktør Jan Ovesen erkender dog, at der ikke er overskud, fordi der er tale om en opstartsaktivitet. (Børsen)

Norsk konkurrent hyrer Navision-erfaring

Den norske Navision-konkurrent Visma hyrer erfarne kræfter til sit indtog på det danske marked. Visma har skrevet kontrakt med John Frederikson, som selv har været direktør i Navision, senest med ansvar for USA og Canada. Han mener, at Navision er blevet en topstyret virksomhed, efter Microsoft købte selskabet. Også Henrik Steen Petersen, der har arbejdet 14 år i Damgaard-koncernen, er kommet ombord hos Visma. Han var senest i WM-datas Navision-afdeling. (Børsen)

For få penge til at udbrede e-mærke

Videnskabsministeriet har sat 2,5 millioner kroner af til E-handelsfonden. De skal bruges til at gøre e-mærket kendt, så det kan skabe tillid hos forbrugerne og dermed sørge for, at handlen på internet stiger. Men Michael Karvø, indtil februar formand for E-handelsfonden, konstaterer, at pengene er for små til at gøre e-mærket til en standard på internet. Direktøren for E-handelsfonden, Hans Henrik Agger, vurderer, at det vil koste mellem 20 og 30 millioner kroner at markedsføre E-mærket over for forbrugerne. Han forventer dog ikke at få så mange penge, og han er heller ikke sikker på, at massiv marketing ville være en rigtig strategi. (Erhvervsbladet)

Gatetrade.nets reklamer holder ikke

Det passer ikke, at kunderne på e-handelsportalen kan spare op til 57 procent i forhold til at handle andre steder. Det siger konsulent Torben Rune, Netplan, som har tjekket syv varer. Ved at slå op på internet fandt han frem til, at de kunne købes mellem seks og 88 procent billigere end hos Gatetrade.net andre steder. Ifølge Torben Rune er svagheden ved Gatetrade.net og andre e-handels-portaler, at der skal være mange leverandører tilknyttet, så de konkurrerer mod hinanden, hvis priserne skal ned. Gatetrade.nets direktør, Steen Gede, siger, at der kommer flere leverandører på dag for dag. (Morgenavisen Jyllands-Posten)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere