Sparerunde venter Ementor og Eterra

Norske Merkantildata fusionerer sine datterselskaber Ementor og Eterra. I Danmark tyder alt på, at Ementors direktør, Finn Hindkjær Pedersen, kommer til at stå i spidsen for forretningen, og han kommer til at svinge sparekniven.

Tre år efter Merkantildata delte sin forretning i konsulentvirksomheden Ementor og systemintegratoren Eterra, kommer medarbejderne igen under samme tag.

Merkantildata tager navneforandring til Ementor, og det signalerer, hvilken del af forretningen, der kommer i fokus, når Eterra og Ementor 1. juli igen slås sammen til ét selskab.

Foreløbig er det yderst småt med detaljer om fusionen. Alle henviser til et pressemøde klokken 17 torsdag, hvor den norske koncernchef, Arne A. Jensen, flyver til Eterras danske hovedkontor i Ballerup for at møde de danske journalister. Også medarbejderne i de to selskaber har fået at vide, at de ikke må udtale sig.

Det sker sammen med direktøren for Ementor i Danmark, Finn Hindkjær Pedersen. Han siger til Computerworld Online, at han ikke regner med, at Jan Elbæk, der i dag er direktør for Eterra, deltager i pressemødet. Men han vil ikke kommentere, om Jan Elbæk er helt ude i kulden, og Jan Elbæk tager ikke selv sin mobiltelefon.

Ementor har ellers hidtil været lillebror i Merkantildata. Herhjemme var Eterra ti gange så stort et selskab som Ementor i 2001 målt på omsætning. Eterra havde da 917 medarbejdere mod Ementors 217.

Arne A. Jensen vil bruge fusionen til at svinge sparekniven. 95 millioner kroner skal skæres af de årlige udgifter. Finn Hindkjær Pedersen vil foreløbig ikke sige, om der skal fyres medarbejdere herhjemme på den konto.

I første omgang kommer det til at koste 142 millioner kroner at gennemføre fusionen og "effektiviseringstiltagene", som de benævnes i Merkantildatas pressemeddelelse.

Merkantildata bygger sin danske forretning på en stribe opkøb, som blev foretaget sidst i halvfemserne og år 2000. Mellem de markante danske virksomheder, som blev opslugt, var Peter Warnøe og Steen Louis Reinholdts Complet, den nuværende TDC-direktør Preben Mejers DanaData, og netværksforhandleren FDC.

Konsulentforretningen bygger på købet af Avenir, Ernst & Youngs danske konsulenter, og telekonsulentvirksomheden Andersen Management International. Endelig overtog Merkantildata i 2000 også Getronics danske konsulentdel.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere