Onsdagens aviser om IT

Færre højtuddannede tager til udlandet. TDC overvejer tjekkisk frasalg. Mobiltelefoner en trussel for Post Danmark.

Færre højtuddannede tager til udlandet

Der er ikke længere så mange højtuddannede danskere, som søger uden for landets grænser for at prøve lykken. Sidste år forlod 1830 danskere med mindst en kandidatgrad landet, og det er et fald på 17 procent i forhold til 2000. Antallet af akademikere, der udvandrer, er nede på niveau med 1995. "Det er oplagt, at den IT-boble, som er brast, og som har givet en lavkonjunktur inden for især det højteknologiske områder, også har en effekt på, hvor mange akademikere, der er rejst ud af landet," siger forskningschef Bjarne Lundager Jensen fra Dansk Industri. (Berlingske Tidende)

TDC overvejer tjekkisk frasalg

Der er ikke udsigt til, at TDC's tjekkiske fastnet- og internetselskab, Contactel, kommer til at give overskud foreløbig. Derfor overvejer TDC sin fremtid i Tjekkiet og vil træffe en afgørelse om Contactel senest 2. maj. En mulighed er at sælge selskabet, men det er ikke penge værd. På den anden side vil et salg stoppe TDC's tab. (Børsen)

Mobiltelefoner en trussel for Post Danmark

Mobiltelefoner med SMS og i fremtiden også billedbeskeder (MMS) udgør en trussel mod hele Post Danmarks forretning. Sidste år faldt antallet af breve i Danmark 3,4 procent, mens brugen af mobiltelefoner til beskeder eksploderede. Post Danmark overvejer derfor at lancere tjenester, som kombinerer elektroniske postkort med printede versioner. (Børsen)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
itm8 A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere