Dansk CMS-udvikler lægger ud med plus

Den halvandet år gamle virksomhed SiteCore, som udvikler content management-software, har plusser på bundlinjen. I indeværende regnskabsår venter selskabet at vækste omsætningen 300 procent og vinde markedsandele i Danmark og Sverige.

I selskabets første regnskabsår, der sluttede 30.juni, kunne ledelsen notere et overskud på 350.000 kroner på bundlinien - til trods for at virksomhedens system først kom i handelen i begyndelsen af 2002.

»Vi har haft en ekstrem god start på markedet og er stolte over at kunne levere overskud allerede fra første regnskabsår på et ekstremt konkurrencepræget og trængt marked,« fortæller stifter og administrerende direktør i SiteCore, Michael Seifert.

Siden regnskabet blev afsluttet, er den positive vækst fortsat hos udviklingshuset, der er bosiddende i Tornebuskegade i København, oplyses det. I andet halvår af 2002 er omsætningen i gennemsnit vokset 20 procent om måneden.

For hele 2002/2003 forventer SiteCore en omsætning på 5,9 millioner kroner og et positivt resultat på 2,6 millioner kroner. En stor del af overskuddet bliver dog løbende investeret i at udvide forretningen med flere medarbejdere samt videreudvikle selskabets system.

I indeværende regnskabsår koncentrerer SiteCore sig om at vinde markedsandele på det danske og svenske marked. I 2003/2004 forventer selskabet, at udvide forretningen til også at omfatte alle de nordiske lande, Tyskland og Baltikum og derefter USA.

»Vores målsætning er at blive blandt de to største CMS-leverandører i Danmark i 2003/2004. På længere sigt går vi efter at blive en betydende spiller på det internationale marked,« fortæller Michael Seifert.

SiteCores indtægter stammer udelukkende fra salg af softwarelicenser, mens konsulentarbejdet er lagt ud til partnere.

»Det er meget væsentligt for os, at alle konsulentydelserne ligger hos partnernetværket, således at vores ambitioner ikke hæmmes af problemer med at skalere en konsulentforretning. Det betyder også, at selv om vores omsætning ikke er så stor som konkurrenternes, er SiteCore allerede blandt de mest solgte CMS-produkter på markedet,« uddyber Michael Seifert.

Selve konsulentarbejdet i forbindelse med implementeringerne foretages af selskabets netværk af partnerne, hvor man blandt andet finder KMD, WM-Data, Software AG, Signal Digital og Araneum, der er en del af TietoEnator, oplyses det.

På det seneste har SiteCore blandt andet tilføjet navne som F.L. Smidth, J. Lauritzen og Arbejdsmarkedstyrelsen til listen over kunder, der i forvejen tæller eksempelvis Aarstiderne.com, Danmarks Radio, NKT, SimCorp og Danware. Også den svenske kemikaliegigant Perstorp er for nylig tilføjet kundelisten.

Årsagen til succesen skal ifølge Michael Seifert findes i, at selskabets CMS-løsning er teknologisk unik på markedet og giver udviklerne ubegrænsede muligheder ikke mindst på integrationssiden. SiteCores system er fuldt baseret på Microsofts .Net-platform.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere