Fredagens aviser om IT

Første overskud til Debitel. Nordea kan blive hovedejer af Columbus. Gyldendal skaber leksikon til internet. Teleselskabet 3 er ren discount i Storbritannien. Hver femte virksomhed kan nøjes med netbank.

Første overskud til Debitel

Teleselskabet Debitel har fået sit første overskud i Danmark. Sidste år gav et plus på 4,3 millioner kroner, hvilket dog ikke syner af meget ved siden af de 200 millioner kroner, som selskabet har satset for at komme ind i Danmark. Overskuddet er skabt, selv om omsætningen står stort set stille på 746 millioner kroner. Til gengæld er der skåret godt ned på omkostningerne, og antallet af ansatte er reduceret fra 244 i 2001 til 196 sidste år. Administrerende direktør Per Nielsen ser overskuddet som et resultat af, at selskabet er blevet mere effektivt, og at der er færre tab på kunderne. (Berlingske Tidende)

Nordea kan blive hovedejer af Columbus

Nordea risikerer at ende som hovedejer af Columbus IT Partner. Det viser et regnestykke, som økonomichefen i EDB Gruppen står bag. Nordea kommer til at sidde med indflydelsen, hvis ikke der viser sig nye investorer, når Columbus IT Partner udsteder nye aktier. Nordea konverterer 44 millioner kroner af sin gæld til aktier. Nordea sidder også for bordenden i en anden forhandler af Navision-software fra Microsoft Business Solution, nemlig Aston. Det er dog ikke lykkedes banken at finde frem til en partner, som vil være med til at finansiere en fusion mellem de to selskaber. Ifølge Columbus' administrerende direktør, Carsten Dilling, er der ingen aktuelle diskussioner om en fusion, sådan som Morgenavisen Jyllands-Posten ellers skrev torsdag. (Børsen)

Gyldendal skaber leksikon til internet

Forlaget Gyldendal har skabt et nyt leksikon med 50.000 opslagsord direkte til internet. Leksikonet skal markedsføres af Krak, som har 650.000 ugentlige brugere på sit websted. Det kommer til at koste penge at slå op i leksikonet, men administrerende direktør Lars Boesgaard, Gyldendal, forsikrer, at det bliver "billigere end at holde avis". Gyldendals erfaringer med internet er ellers smertefulde. Forlaget stod bag internetboghandlen Saxo, der efter få år blev solgt med et stort tab. (Berlingske Tidende)

Teleselskabet 3 er ren discount i Storbritannien

Teleselskabet 3, der som navnet henviser til satser på nye 3G-tjenester, bliver ikke solgt på avancerede mobilnyheder, men derimod ren og skær pris. Det viser et butikstjek, som Strand Consult med den danske teleanalytiker John Strand i spidsen har gennemført i Storbritannien. Sælgernes argument for, at kunderne skulle vælge 3, var, at samtaleminutterne er de billigste på markedet. De tilhørende tjenester bliver i praksis blot foræret væk, når kunden har købt de billige telefoniminutter. (Børsen)

Hver femte virksomhed kan nøjes med netbank

Hver femte danske virksomhed vil gerne nøjes med at benytte en netbank, hvis det betyder lavere renter og gebyrer. Det viser en undersøgelse fra Håndværksrådet, som derfor opfordrer internetbankerne til at gå målrettet efter små og mellemstore virksomheder. (Erhvervsbladet)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere