Irak-krig: Danmark går fri af cyber-angreb

Sikkerhedsvirksomheden ESec afviser, at hackerne flokkes om at lægge danske hjemmesider ned og erstatte dem med antikrigsbudskaber. De få antikrigs-hackere drukner i mængden.

Danske virksomheder er foreløbig gået fri af målrettede cyberangreb på grund af den danske deltagelse i krigen med Irak.

Ifølge sikkerhedsfirmaet ESec Security Management har der nemlig ikke været nogen stigning i angrebene mod danske internetservere, siden krigen brød ud.

Efter krigen gik igang har ESec ganske vist konstateret flere eksempler på såkaldt hacktivisme, hvor hackerne har udskiftet forsiden af danske hjemmesider med politiske budskaber.

- Men de angreb mod danske virksomheder, som har det formål, skjuler sig i mængden, konstaterer ESec i sin månedlige opgørelse over cyberangreb i Danmark.

Det underbygger sikkerhedsfirmaet med, at 69 procent af angrebene mod danske webservere stadig skyldes CodeRed-ormen, mens en anden orm, Nimda, står for 11 procent.

Det er altså stadig kun en femtedel af de danske internet-angreb, som hackerne sætter i værk. Langt de fleste foregår med værktøjer, der automatisk søger efter åbne porte og kendte svagheder i internetsoftware.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere