Artikel top billede

Udenlandsk E-handel vinder danske markedsandele

Årets e-handelsindeks fra DIBS Payment Services viser, at halvdelen af danskerne nu handler i udenlandske netbutikker.

Jagten på lave priser og produkter, der ikke findes på hjemmemarkedet, har fået e-handlen over grænserne til at stige voldsomt. I løbet af et år er andelen af danske forbrugere, der foretager indkøb i udenlandske e-butikker, vokset fra 34 pct. til 51 pct. Det viser årets e-handelsindeks fra DIBS Payment Services. Den samme udvikling ses i vores nordiske nabolande, hvor andelen er steget fra 25 til 33 pct. i Sverige og fra 39 pct. til 53 pct. i Norge.

Det kan også mærkes hos de danske netbutikker, hvor knap halvdelen har haft kunder fra Sverige og Norge, 31 pct. fra Tyskland og 24 pct. fra Storbritannien.

"E-handel over grænserne vokser meget hurtigt, og både forbrugerne og e-butikkerne forsøger at drage størst mulig fordel af nettet som handelsplads. Det påvirker hele værdikæden i detailhandlen," siger Lars Friis, direktør i DIBS.

Den danske e-handel anslås til 41 milliarder kroner om året. Forbruget pr. indbygger i Danmark har de sidste seks måneder været 5.688 kr. I Sverige er tallet 4.472 kroner, i Norge 7.354 kroner, og i Finland 4.426 kroner.

Dermed udgør e-handel stadig kun en brøkdel af den samlede detailomsætning. Men i Danmark og Norge har 95 pct. af alle internetbrugere allerede handlet online inden for de seneste 6 måneder, og det er det højeste niveau i Norden.

"Efter flere år med kraftig vækst træder e-handlen fortsat sine barnesko. Både forbrugere og e-butikker har høje forventninger til fremtiden, og potentialet for vækst er stort, både i forhold til volumen og antal transaktioner," siger Lars Friis.

Begge køn handler lige meget på nettet, men de køber forskellige ting. Mænd køber mest elektronik, mens kvinder køber mest tøj og ting til husholdningen. Det altdominerende e-handelsområde er dog rejser med 46 pct. af det danske e-handelsmarked.

Hver dansk e-forbruger handler ca. en gang om måneden på nettet. 20 pct. af e-forbrugerne handler så meget, at de står for 65 pct. af det totale netsalg. Forbrugerne i denne gruppe har i gennemsnit handlet for mere end 8.000 kroner i løbet af en seks måneders periode.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere