Artikel top billede

SAGEN MOD KIM MIKKELSEN:: Ansatte konen i Compare Support på grund af ordenssans

Den tidligere direktør i Compare Support Kim Mikkelsens hukommelse svigtede, da anklageren spurgte ind til omstændighederne omkring hans bortvisning fra Compare Support. Reportage fra retssagens første dag.

»Jeg kan ikke huske præcis, hvad der blev sagt. Men nej, jeg fik ingen forklaring. De ville have en anden direktør, så jeg pakkede mine ting og forlod virksomheden.«

Sådan lød det fra Kim Mikkelsen, da anklageren spurgte ind til den nærmere dialog med forretningspartneren og bestyrelsesformanden Michael Artvig og folkene omkring ham i forbindelse med bortvisningen af Kim Mikkelsen kort inden servicevirksomheden Compare Supports krak.

Udtalelsen faldt i Retten i Glostrup i går morges, på førstedagen af den længe ventede retssag, hvis kompleksitet blev understreget af otte tykke ringbind på anklagerens bord.

Over for anklageren sad hovedpersonen Kim Mikkelsen, på den ene side flankeret af sin advokat John Korsø Jensen, og til den anden side hustruen Lone Mikkelsen, der også står tiltalt i sagen, der vedrører en lang række tilfælde af påstået skatte- og mandatsvig. Også foran dette trekløver var bordet fyldt med tykke mapper og ringbind.

Retssagen blev indledt med anklagerens oplæsning af anklageskriftet, hvilket tog næsten en halv time. Under oplæsningen fremgik det, at anklageren endnu engang har valgt at lade en række forhold i anklageskriftet udgå på grund af regnefejl og manglende dokumentation.

Det betyder blandt andet, at beløbet, som anklagemyndigheden mener, at Kim Mikkelsen har snydt skattevæsenet for, er blevet sænket fra 7,4 til 6,5 millioner kroner.

Forsvareren, John Korsø Jensen, benyttede lejligheden til at give udtryk for utilfredshed med anklageskriftet.

»Vi har i tre år forsøgt at skaffe flere oplysninger, for det har ikke været muligt at konstatere, hvor tallene kom fra. Tallene kom først for en måned siden,« lød det fra advokaten, der tidligere har forsvaret kendte erhvervsfolk som B&W-direktør Jan Bonde Nielsen og Saxo Banks direktører.

Bortset fra forholdene omkring bortvisningen havde Kim Mikkelsen ikke problemer med at redegøre for virksomhedens historie, den overordnede drift af virksomheden samt konen, børnenes og venners roller som ansatte i virksomheden.

Anklageren spurgte blandt andet en del ind til de ansattes kvalifikationer.

»Lone blev ansat, fordi hun var ordensmenneske,« lød det fra den tidligere Compare Support-direktør om ansættelsen af sin kone som virksomhedens administrationschef, hvor opgaven ifølge Kim Mikkelsen blandt andet var at holde styr på 25.000 månedlige telefonopkald og 3-5.000 serviceopkald.

Kun en enkelt tilskuer havde fundet vej til tilhørerrækken på retssagens første dag. Den fortsætter på fredag med afhøringer af Kim og Lone Mikkelsen, mens en række vidner er indkaldt i næste uge. I alt er der afsat syv retsdage til sagen.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere