Orange bøjer sig for utilfredse fyrede

Teleselskabet forsøger at afværge retssager med elleve tidligere medarbejdere, der mener, de bliver spist af med en sølle computer i fratrædelsespakken. Orange tilbyder nu disse personer en pc af større værdi, end selskabet i første omgang ville gå med til.

En fire tommer større skærm, flere RAM og megahertz samt DVD-drev. Det er, hvad Orange diskede op med på et møde med fagforeningen HK i tirsdag.

Dermed har Orange taget skridt til at forebygge den række retssager, som HK har bebudet at ville anlægge på vegne af elleve fyrede Orange-ansatte.

Om de pågældende tidligere medarbejdere rent faktisk vil acceptere den nye løsning, er dog endnu ikke afklaret. To af dem har dog sagt ja tak.

I HK er man glad for, at parterne er kommet et skridt nærmere hinanden efter tirsdagens møde.

- Vi kan se, at det hjælper at protestere. HK er stadig indstillet på at føre sager for medlemmerne, hvis der ikke opnås en tilfredsstillende aftale, oplyser faglig sekretær Rene Andersen.

Uklar formulering skaber problemet

Striden handler om, hvor potent en pc de fyrede fra Orange har krav på.

Selskabet forhandlede som et led i sin massefyring kort før jul 2002 en fratrædelsespakke på plads med medarbejderrepæsentanter. En del af pakken var muligheden for at overtage "anvendt pc-udstyr" for en krone.

Men den formulering har siden ført til strid, fordi den bliver tolket på to forskellige måder af Oranges ledelse og af nogle af de fyrede.

Ledelsen fortolker ordet "anvendt", som om det betyder "brugt". Derfor har Orange valgt at, de fyrede alle får tilbudt en ældre pc med en 350 megehertz processor og en 17 tommer skærm.

Mange af de fyrede har forstået ordlyden sådan, at de kunne få netop den pc, de har anvendt hos Orange.

Selvom Orange måske kommer til enighed med de elleve HK-medlemmer, der har klaget, risikerer selskabet at blive mødt med krav fra andre fyrede.

HK har nemlig oplyst til Orange, at fagforeningen også agter at tage efterfølgende sager op og fogforeningen vurderer, at forhandlingen på vegne af de elleve medlemmer vil danne præcedens.

Det er ikke lykkedes at træffe Orange for en kommentar til det nye tilbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere