Trådløst på nettet uanset hvor

Det danske firma RTX Telecom vil være først med et PC Card, der både kan klare GPRS over GSM og de tre forskellige WLAN-standarder. Med sådan et bliver det lettere at koble sig på internettet fra en bærbar pc, uanset om man vil benytte mobilnettet eller trådløst netværk.

Det nordjyske firma RTX Telecom vil gøre det lettere at koble sig på internettet fra en bærbar pc, uanset om man vil benytte mobilnettet eller trådløst netværk, og uanset hvilken WLAN-standard det trådløse netværk følger.

I årets fjerde kvartal vil firmaet være klar med et PC Card, som både understøtter GSM/GPRS og trådløst netværk efter de tre WLAN-standarder 802.11a, 802.11b og 802.11g.

Dataoverførsel via GPRS kan benyttes i et GSM-netværk, når man ikke har andre muligheder. Hastigheden er ikke ligefrem imponerende, typisk kommer man ikke meget over 30 kilobit i sekundet.

De trådløse netværk, der benyttes i stadig flere kontorlandskaber, lufthavne, hoteller og private hjem, kan klare en langt større overførselshastighed end de mobile netværk. Hvis man er i nærheden af et trådløst netværk, er det langt at foretrække frem for GPRS.

De mest populære trådløse netværk følger 802.11b-standarden, hvor hastigheden for dataoverførsel i teorien kan komme op på 11 megabit i sekundet. Den reelle hastighed er dog nærmere fem-seks megabit i sekundet. De nye standarder 802.11a og 802.11g understøtter hastigheder på op til 54 megabit i sekundet, hvilket reelt bliver til 20 megabit i sekundet, når man skal hente eller modtage filer.

Nokia har for længst kombineret GSM/GPRS og WLAN i et PC Card, men her var det kun 802.11b-standarden, der blev understøttet. Med det kommende PC Card fra RTX Telecom er man fremtidssikret, idet det ikke er til at vide, hvilken af de tre WLAN-standarder, der vinder størst indpas i årene fremover.

RTX Telecom står for at udvikle og designe indmaden, men vil ikke selv sælge det nye PC Card. Det overlader firmaet til andre producenter og teleselskaber.

Denne artikel stammer fra PC World Online




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere