Forsigtige reaktioner på Tech Datas Azlan-køb

Både Tech Data i Danmark og Azlan-konkurrenten Scribona Solutions er forsigtige i deres udmeldinger om Tech Datas købstilbud på Azlan. Hverken hos Tech Data eller Scribona vidste man, at et opkøbstilbud var undervejs.

Jens Bager, salgsdirektør hos Scribona Solutions kan godt se, at Tech Data i Danmark vil få visse ligheder med Scribona ved købet af Azlan. Men han falder ikke ned af stolen af den grund, som han udtrykker det.

Fordi Azlan ligesom Scribona Solutions har bygget en stor del af forretningen op omkring Cisco-produkter, erkender Jens Bager, at Tech Data og Scribona potentielt vil komme tættere i clinch, hvis det lykkes for Tech Data at overtage Azlan.

»Men det bliver selvfølgelig interessant hvordan de griber det an, om de opnår synergi eller det modsatte,« siger Bager, der vurderer, at købet vil få større betydning på europæisk plan en lokalt i Danmark.

»Ellers er det utrolig svært at sige noget intelligent lige nu. Vi må vente og se hvad der sker,« mener Jens Bager.

Også hos Tech Data er reaktionen indtil videre afventende.

»Jeg ved faktisk ikke mere, end hvad der står i den officielle meddelelse fra USA, men umiddelbart synes jeg da, det lyder meget spændende,« indrømmer salgs- og marketingdirektør Tinna Pichard fra Tech Data. Hun understreger, at der er en masse formaliteter, der skal være afgjort, før et eventuelt køb er på plads, hvorfor det er svært at udtale sig om, hvad det vil betyde i Danmark.

»Jeg må indrømme at jeg faktisk heller ikke har tænkt meget over Azlan, før jeg fik meddelelsen her til morgen. Men umiddelbart ser det interessant ud. Især synes jeg da, at Azlan har styrket sig gennem deres opkøb af Horizon her sidste år,« siger Tinna Pichard.

I Danmark har Azlan 36 ansatte og en negativ egenkapital på 68 millioner kroner. Selskabet har ikke givet overskud de sidste fire regnskabsår, men tvært imod tabt over 40 millioner kroner.

Tech Data har 120 ansatte. Der findes ikke nogen tilgængelige regnskabstal for 2002, men økonomidirektør Flemming Hansen siger at Tech Data Danmark har haft et godt 2002.

»Vi er lige ved at gøre regnskabet færdig her i dag, og vi forventer ikke at se et minus,« siger han og henviser til, at han på grund af den amerikanske børslovgivning ikke kan fortælle mere om sidste års resultat, før Tech Data offentliggør sit koncernårsregnskab til marts.

I de tre forgående regnskabsår har Tech Data i Danmark genereret et underskud på over 70 millioner kroner. Men nu skulle bøtten - ifølge økonomidirektør Flemming Hansen - altså være vendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere