HP nedprioriterede privatsalg og gik tilbage

Det var en nedprioritering af retailsalget, der fik det fusionerede HP/Compaqs samlede pc-markedsandel til at gå tilbage fra 32 procent i tredje kvartal 2001 til 27 procent i tredje kvartal 2002. Det vurderer IDC-analytiker Anders Elbak over for Computer Reseller News.

»Samlet set har det nye HP holdt den samlede markedsandel på b-t-b-området, og måske endda øget den lidt. Mit bud er at man har samlet kræfterne om at bevare sine markedsandele indenfor erhvervssalg,« siger han om tallene.

Det bekræftes stort set hos HP's markedsdirektør for pc-området, Anders Herløv.

»Det er rigtigt at vi har nedprioriteret på vores salg af især desktop-pc'er til private. Til gengæld har vi haft en vækst på salg af bærbare til private,« lyder det fra Herløv.

Som en del af forklaringen nævner Anders Herløv, at HP valgt at fokusere på andre områder end salget til privatmarkedet, hvor konkurrencen var stor.

»Det handler også om at vores udviklingsafdelinger for produkter til privatmarkedet er flyttet tværs over USA. Derfor har det ligget lidt stille med nye produkter. Men jeg kan love, at vi snart vender stærkt tilbage med nye produkter inden for desktop til private,« siger Herløv.

Han mener i øvrigt, at IDC-tallene ikke helt afspejler den samlede markedssituation, fordi de ikke tager højde for nedbringelse af lagre i kanalen.

»Samlet set mener jeg, vi står bedre end IDC-tallene viser,« kommenterer Herløv.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere