Internet-forhandlere i dobbeltspil

Det er de hårfine marginaler og de bedste priser, der tæller i den benhårde konkurrence mellem de danske internet-forhandlere. Derfor vælger flere af de store internet-butikker at sælge til slutkunder ad fordøren og samtidig betjene andre forhandlere ad bagdøren. Det er useriøst, mener nogle af konkurrenterne.

Allan Carøe Sørensen, direktør i Midt-data, lægger ikke skjul på, at han er en af dem, der ser en god forretningsmulighed i den konstruktion.

»Det er en del af min forretning, som jeg i øjeblikket overvejer at udvide,« siger han.

For ham er fordelen ved at sælge videre til andre forhandlere, som jo i princippet samtidig er hans konkurrenter, at det øger hans egen vareomsætning og gør det muligt at få en endnu større volumen.

»Men jeg er ikke nogen distributør. Jeg sælger bare videre til nogle forhandlere, der ikke kan få de samme attraktive priser, som jeg kan,« præciserer Allan Carøe Sørensen.

Gerner Pedersen, der direktør for PRC Data og Pro Components, som er henholdsvis Internetbutik og distributør, gør heller intet for at skjule at han spiller på begge heste. Til gengæld fastholder han, at han adskiller de to forretninger.

I modsætning hertil står de to andre stor Internetforhandlere, ITbutikken og SHG.dk. Peter Sunesen, der er direktør i Itbutikken mener direkte, at man som internet-forhandler skyder sig selv i foden ved at spille på to så forskellige heste.

»Man skal også stille sig selv det spørgsmål, hvad de store distributører siger til, at man deler ud af de gode priser, man får hos dem til andre forhandlere. Vi risikerer, at det ender ligesom i Norge, hvor de to største distributører ejer de to dominerende internet-butikker,« lyder det fra Sunesen.

Læs mere om sagen i dagens udgave af Computer Reseller News.




IT-JOB

Visma DataLøn og ProLøn

Leder til udviklingsteam

Metroselskabet og Hovedstadens Letbane

Cyber Security Konsulent

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Service Line Specialist - ServiceNow (Thirdera)
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere