Eterra har sorte tal

(2002-10-24) Et overskud på 5 millioner kroner (EBIT) i tredje kvartal antyder, at Eterra i Danmark nu endelig har vendt skuden. Efter et underskud på 6 millioner kroner (EBIT) i andet kvartal har Eterra i Danmark igen fået sorte tal på bundlinjen. Det gælder også for Eterra samlet set i alle de nordiske lande.

Faktisk er det samlede overskud på 13 millioner kroner (EBIT) i tredje kvartal det første overskud, Eterra har præsteret, siden det blev udskilt som selvstædig division i Merkantildata.

»Vi har fokuseret forretningen og kørt med overskud de sidste fire måneder. Vi har samtidig øget andelen af tjenesteydelser til knap 30 procent,« siger Jan Elbæk, der er administrerende direktør for Eterra i Danmark.

Selv om der nu er hårdt fokus på tjenesteydelser hos Eterra, som i dag lægger 88 procent af selskabets dækningsbidrag, betyder fokuseringen dog ikke, at Eterra trækker sig helt ud af produktsalg.

»Produktsalg er meget vigtigt, men også her har vi fokuseret. Vi har satset på at nedbringe antallet af partnere, som vi samarbejder med. I Danmark vil jeg skyde på, at vores top ti partnere nu udgør 90 procent af vores forretning,« siger Jan Elbæk.

Udsigten for fjerde kvartal i det samlede Eterra er ifølge firmaets præsentation af tredje kvartals-tallene også positiv.

Eterra-tallene for tredje kvartal delt op på lande giver følgende:

Norge er i plus på 15 millioner kroner.
Sverige er i minus på 8 millioner kroner.
Danmark i plus med 5 millioner kroner.
Finland i plus med 2 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere